Lidberg betraktar: ”Ett tyskt statement genom Müllers försorg”

bet365

Det är något med Tyskland och VM. Man har haft en minst sagt rörig uppladdning med skador på exempelvis nyckelspelare som Reus och Gündogan, osäker form på Manuel Neuer och inte helt övertygande resultat under uppladdningen. Men när det drar ihop sig så kan man vara säker på att de är uppumpade till tänderna.

I gårdagens match ställde man över truppens enda 100%-iga forward Klose och passade i samma svep, på att ställa över andra stabila offensiva pjäser som Podolski och Schürrle samt det senaste knappa decenniets lunga och hjärta Bastian Schweinsteiger. Till spel kom man med ett Spanieninspirerat 4-6-0 eller möjligtvis 4-5-1. Det populära men ack så diskutabla begreppet ”falsk nia” användes om Bayerns Thomas Müller. Diskutabelt i så motto att det igår inte fanns något som helst falskt kring den frustande bayraren. Med ett uppoffrande slit så skapade han enorm massa nytta för Tyskland och enorm massa oreda för Portugal. Förutom sina tre mål så var han ju inblandad i den där situationen ni vet. Den som vevades kvällen lång i alla möjliga kanaler…

Fyrtiotvå miljoner femhundrafemtiotretusenåttahundra kronor. Det är ganska bra med pengar det. Om någon till äventyrs undrar över vad det är för en summa så är det vad Portugals mittback Pepe tjänar om året enligt realmadridnews.com.

 Man kan vrida och vända på alla möjliga begrepp kring spelarlöner av idag. Financial fair play, addons, vidareförsäljningsklausuler, utbildningsbidrag och gud vet inte allt. Men 42 och en halv mille om året för Pepe? Kom igen, det luktar ju kapitalförstöring, lyxfällan och allt möjligt. Jag skulle vilja se en Florentino Perez skamset stå vid budgettavlan och förklara för lyxfällans Patrik Grimlund och Magnus Hedberg varför man har den utgiften.

Nu ska vi ju i ärlighetens namn vara noga med att poängtera att det i gårdagens ”dispyt” med den tyske anfallaren Thomas Müller inte drabbade Real Madrid direkt, utan att det var Portugal och dess emotsedda VM-kampanj som han tog ett strupgrepp på. Den mest inbitne Pepe/Portugal/Real Madrid(välj)älskaren debatterar naturligtvis att ”det ju inte var någon skallning”, ”det inte kunde ha gjort ont” och att Müller spelade över. Då har jag lite nyheter åt dem. Det kvittar! Hans huvud har inte där att göra. Det är ju dessutom inte någon trängd situation där portugisen agerar reflexmässigt, utan han har i godan ro joggat därifrån, vänder sig om och ser tysken ta sig för ansiktet och hinner i lugn och ro formulera tanken i sitt förvirrade huvud: ” Nu ska han få, jag ”gnosar panna med honom”. Ridå Portugal och definitivt dumstrutsridå Pepe.

Nu vill jag göra klart att Tyskland hade vunnit den här matchen bekvämt nog även utan Pepes utvisning. Man var i allt väsentligt kungar på banan och man lät inte den halvskadade Ronaldo komma till överhuvudtaget och när den store CR7 springer omkring och är frustrerad, då vet man att halva slaget är vunnet.

Hur bra är då detta Tyskland då? Jo, jag har ju tippat dem som världsmästare och det ser jag ingen anledning att ändra på, mest av den anledningen att jag alltid står för mina tips. Nu är det så att man förfogar över den här turneringens bästa mittfält. Förutom den kraftfulle Khedira i mittens rike och den finurlige Götze till vänster så har man ett visst sparkapital i den bänkade Schweinsteiger, en efter formen famlande  Özil och världens mest multifunktionelle spelare Philipp Lahm, som har en växel till. Lägger man därtill den fantastiske Kroos som jag återigen tycker gör en magnifik insats så inser man att detta är mumma för alla fotbollsälskare.

 Den som följer mig och mina krönikor vet att jag ofta sjunger den unge mittfältarens lov och gårdagens match var återigen en uppvisning i klokt mittfältsspel. Jämt spelbar och fantastisk i både det korta och långa spelet. Det enda som saknades var att han inte avlossade sin eminenta bössa när han fick läge.

Müller har vi avhandlat och när det gäller försvaret så sattes de ju inte på några direkta prov igår. Hummels fick utgå skadad och det är inte bra för Tyskland, för även om man ibland med rätta kan kritisera Hummels för en viss nonchalans så har man ingen i försvarslinjen med samma kvalitet på uppspelen och samma överblick. Den stolpige Mertesacker kan bli ett orosmoment när det senare i turneringen börjar hetta till och jag skulle inte bli förvånad om Jogi Lööw senare i turneringen återbördar Lahm till högerbacksplatsen och flyttar in Boateng på Arsenalbackens bekostnad.

I nattens sena mangling mellan USA och Ghana så hann inte visaren runt ett varv innan den dynamiske mittfältaren Dempsey förpassade in bollen i Ghanas bur. Resten av matchen så kändes det som att Ghana var det bättre laget, men jänkarna spelade sin vana trogen med hjärtat utanpå tröjorna, och ingen kan påstå att 2-1 målet med fem minuter kvar var orättvist. Nu har USA, som av många experter ansetts vara det svagaste laget i gruppen, gett sig själva en rejäl chans att ta sig vidare till åttondelsfinal, kul!

Nu tänkte jag lite snabbt kommentera den tredje matchen från igår Nigeria-Iran, häng med!

Missade ni det? Jag tar det igen.

Så då ser vi fram emot kvällens bataljer som är de sista för att komplettera första rundan. Många är naturligtvis nyfikna på det hajpade poplaget Belgien och så även jag. De behöver nog en bra start då de ju saknar mästerskapsrutin och det lätt kan smyga sig in lite nervositet om starten skulle bli trög. Jag tror emellertid att de dragit vinstlotten med en start mot Algeriet. Borde bli belgisk vinst.

Ryssland känns som knappa favoriter mot Sydkorea och jag hoppas att Mexiko kan bjuda upp till rejäl dans mot Brasilien.

Framförallt hoppas jag att spelarna själva tillåts avgöra. Men sånt kan man ju aldrig så noga veta.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply