Leon Goretzka väljer Bayern München i sommar

Leon Goretzka väljer Bayern München i sommar

Schalke 04 tappar guldgossen Leon Goretzka

Leon Goretzka är en av de hetaste talangerna i fotbollsvärlden och under förra sommarens Confederations Cup fick han ett mindre internationellt genombrott för Tyskland. Nu ratar han flera toppklubbar och sägs istället skriva på för Bayern München.

22-åriga Leon Goretzka började karriären i VfL Bochum och hann spela ett år i A-laget innan Schalke 04 köpte honom sommaren 2013. Sedan dess har Goretzka gjort över 100 Bundesligamatcher för Gelsenkirchenlaget och står även noterad för 14 mål. Med sin kompletta spelstil och hans makalösa spelsinne har han lockat till sig intresse från både Arsenal, Liverpool och Barcelona det senaste året.

Uppgifter- Arsenal-spelarna har tröttnat på Alexis Sanchez

Goretzkas kontrakt går ut i sommar och därför är han fri att skriva på för vilken klubb som helst nu i januari, och sedan lämna gratis i sommar. Många har trott att det skulle bli en flytt till Premier League för den 12-faldiga landslagsmannen. Nu kommer dock nya uppgifter som placerar honom i Bayern München.

Bestämde sig för flera månader sedan

Det är tyska Bild som skriver att Goretzka har bestämt sig för Bayern München. Spanska Marca fyller i med att Goretzka redan bestämde sig tidigare i höstas då han nobbade en kontraktsförlängning med Schalke 04.

Inget är offentliggjort men flera tyska och spanska källor pekar på att affären är klar.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365