Lens chockade Lyon – vidare i cupen

Olympique Lyon är sensationellt utslaget ur Coupe de France – detta efter att Ligue 2-laget, RC Lens, bjöd på en gedigen vändning, när man i matchens sista ordinarie minut kvitterade, för att sedan avgöra i den efterföljande förlängningen.

Det var hemmalaget i sina vita dresser som stundtals förde åttondelsfinalen på Stade de Gerland på torsdagskvällen. Man var hetast på gröten i inledningen och kunde redan efter nio minuter öppna målskyttet. Jimmy Briand nådde högst på ett inlägg och pannade in 1-0, i en match som såg ut att kunna bli en målrik sådan.

Lyon utnyttjade dock inte sina målchanser samtidigt som gästerna hade vaknat till och visade prov på offensiv vilja – något som skulle komma att straffa sig för hemmalaget – bokstavligt talat.

Kvitteringen var nämligen ett faktum i matchens sista ordinarie minut när gästerna fick en straff, vilket således tog mötet till en förlängning. Väl där var det ett nytänt bortalag som kunde dra det längsta strået, när Jean-Philippe Gbamine satte 1-2 efter fyra minuters spel. Lyon jagade en utjämning, men gästerna från Lens höll undan och kunde sensationellt gå vidare till en kvartsfinal i Coupe de France.