Leicester intresserade av Alex Oxlade-Chamberlain – Arsenal kan ersätta med Sadio Mane

Leicester intresserade av Alex Oxlade-Chamberlain - Arsenal kan ersätta med Sadio Mane

En mittfältare ut, en mittfältare in

Leicester City har fått upp ögonen för Arsenals högerytter Alex Oxlade-Chamberlain, som har imponerat på Claudio Ranieri trots skada, och Arsenal kan ersätta den unge engelsmannen med Southamptons Sadio Mane.

Leicester City har haft allt anledning att fira på sistondes, då de trotsade alla odds och gick och vann Premier League för första gången. En helt otroligt bra säsong har sett The Foxes gå om alla stora lag och bara spela sin fotboll. Det var riktigt bra gjort men nu väntar Champions League nästa säsong och några av de bästa lagen i hela världen kan komma att stå som motståndare. För detta kan en förstärkning av truppen behövas och det  är just därför som tränare Claudio Ranieri är ute och spanar på transfermarknaden.

The Mirror rapporterar nu att Leicester planerar att göra en räd för Alex Oxlade-Chamberlain. Claudio Ranieri söker efter stjärnor med erfarenhet av de högsta nivåerna, vilket är en beskrivning som passar bra in på Arsenalmittfältaren. 22åringen åkte på en knäskada i februari och är redan borträknad från Roy Hodgsons Englandstrupp till EM 2016 i Frankrike. Dock skall han kunna vara tillbaka till försäsongen. Det faktum att Jack Wilshere och Santi Cazorla nu är tillbaka från skador och det faktum att Arsene Wenger har sagt att Theo Walcott inte kommer lämna Emirates, gör Oxlade-Chamberlains chanser av att stanna i klubben mindre.

Arsene Wenger har en skadad anfallare i Danny Welbeck, som tack vare en mycket seriös knäskada kommer att vara borta i nio månader framöver, och måste börja leta efter nya anfallare som kan fylla hans plats. Någon som har imponerat är Southamptons Sadio Mane. 24åringen, som kom från Salzburg för 11,25 miljoner pund, var Manchester United intresserade av förra säsongen, men Southampton har sagt nej till alla aspekter av en flytt. Det kan dock lösas, om en summa runt 17 miljoner pund betalas.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365