Larssons kalasmål räddade Elfsborg mot Åtvidaberg

Det enda laget som inte blev besegrade i Allsvenskan av Elfsborg förra säsongen var Åtvidaberg. Och det står nu klart att man fortsätter att vara ett spöke för den Champions League-kvalande klubben i Allsvenskan, efter att man för andra året i rad undvikt förlust mot Boråsarna.

Redan efter fem minuters spel tog man ledningen hemma på Kopparvallen inför 4844 åskådare. Nyförvärvet Ricardo Santos som hade en bra dag på jobbet, klev fram och skarvade ner ett inspel till John Owoeri som tryckte in bollen i det närmaste krysset – hans blott andra ligamål den här säsongen.

Elfsborg fick en gyllene chans att komma tillbaka in i matchen resultatmässigt senare i halvleken, när Mohamed Bangura gick omkull och Andreas Ekberg pekade bestämt på straffpunkten. Bangura lyckades dock inte överlista storspelande Gustavsson i Åtvidabergsmålet som gick rätt och limmade försöket.

Istället kom kvitteringen i den andra halvleken, där Johan Larsson tolv minuter in i halvleken stod för ett riktigt drömmål. Med ett distansavslut borrade han in bollen förbi hemmamålvakten och rakt upp i det närmaste krysset.

Lagen skapade därefter ett par halvchanser, men även om Elfsborg var det något vassare laget i slutet blev det bara 1-1 på Kopparvallen. Ett resultat som innebär att Elfsborg får försöka igen nästa säsong med att besegra Åtvidaberg.