Lampard tvåmålsskytt i derbykross

Chelsea kliver upp på en delad andraplats efter en komfortabel derbyseger borta på Upton Park, mot West Ham United. Det var två lag som letade sig tillbaka på fötterna som ställdes mot varandra. 

Båda lagen öppnade försiktigt, det ena mer än den andra. Men det var Chelsea som tog tag i taktpinnen. Guy Demel slog en svag bakåtpass som Oscar snappade upp, försökte runda Jääskeläinen men revs ner av den finske målvakten. Straff för Chelsea. Lampard dunkade upp bollen i nättaket och gav Chelsea ledningen i den 21:a matchminuten. 1-0.  

Målet medförde en viss osäkerhet i West Ham och det utnyttjade Oscar. Eden Hazard stod för en mycket fin vändning och passade bollen till just Oscar som tog god tid på sig att hitta skottläge. Det gjorde han också och sköt in 2-0 för Chelsea i Jääskeläinens högra hörn. West Ham gjorde direkt därpå två offensiva byten, Modibo Maiga och Mohamed Diamé kom in för förre Chelseaspelaren Joe Cole och Collison. 

Bytena gav West Ham mer tyngd i mittfältet men det var istället Chelsea som återigen tog tag i taktpinnen i andra halvlek. West Ham fick en del halvchanser men mål uteblev. Chelsea fick även de en hel del chanser men det var inte förens i den 82:a matchminuten som Frank Lampard satte sitt andra för kvällen – på ett sätt som bara han kan. Veteranen löpte in centralt i straffområdet och letade boll, fick passen och drog till. 3-0 Chelsea och godnatt London. 

Matchen slutade 3-0 i Chelseas favör och The Blues går nu upp på en tredjeplats, lika många poäng som Liverpool på andraplats och fyra poäng bakom serieledarna Arsenal. Sam Allardyce’s mannar besitter just nu en 17:e plats, precis ovanför nedflyttningsstrecket. 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply