Krönika: Det fullskaliga kriget i Madrid

bet365

Champions League, är som alla redan vet om, igång. Igår bjöds vi på två matcher, se det som två för-fighter inför huvudkampen i Madrid.
Både PSG och Juventus gick segrande ur sina bortamatcher igår men den stora frågan är om det skulle kunna hända idag?

Det är så många kamper i huvudkampen och givetvis är huvudrollsinnehavarna varken Cristiano Ronaldo, Rooney eller Van Persie. Det är nämligen Sir Alex Ferguson och José ”The special one” Mourinho.

Båda lagen är några av favoriterna till att ta hem guldet och att dem möts så tidigt i slutspelet är ganska tråkigt eftersom man gärna skulle vilja se deras bländande fotboll lite mer. Men om man är neutral i denna match, som jag själv är, då är det bara att slå sig ner, slå på tvn och njuta. För Madrid bjuder upp till dans och Manchester har accepterat den dansen. Vad för dans vi kommer bjudas på är ännu oklart men att den kommer bli sevärd är självklart.

Real Madrid har sin gudomliga speed som kan förgöra i princip vilket lag som helst på vår planet. De har 10-sekunders mannen som själv satt sina spår hos de röda djävlarna, han som på egen hand kan sänka ett lag. Han som åker till Camp Nou och skriker ”Calma, Calma”. På andra sidan har vi succé-mannen van Persie. Han tog sig efter mycket om och men från Arsenal till industri-staden Manchester och bosatte sig i de röda delarna av Manchester. Van Persie blev en omedelbar succé och leder skytteligan i en av Europas tuffaste ligor. Den stora frågan innan och en byt efter värvningen var om Van Persie och Rooney skulle ”connecta”, och det gjorde de, det gjorde de verkligen. 

Vi kommer att få se en speed som inte många lag kan bjuda på, omställningar av högsta klass från Real Madrid. Men vi kommer även att få se ett extremt organiserat och väldisciplinerat Manchester United.
Det känns lite som att det är den nya skolan som ställs mot den något äldre skolan. Disciplinen och taktiken mot farten. 11 hungriga lejon ställs mot 11 onda, självsäkra djävlar. Vilka som går vinnande ur striden är omöjligt att förutse. Vem/vilka som vinner matcherna i matchen är även det omöjligt att förutse, vilka som efter 180 minuter står som segrare är lite av en slantsingling. 50/50, det kan var en liten vindpust som avgör vilken sida myntet hamnar på. Krona eller klave? Real Madrid eller Manchester United? De vita eller de röda? Den oförutsägbara eller den lite mer förutsägbara? Det är så många frågor och så få svar. Svaren får vi ikväll.

Det är några av världens bästa fotbollsspelare som ställer sig på gräsmattan på Santiago Bernabeu i Madrid och där har man rustat för krig. Ett fullskaligt krig där endast ETT lag går vinnande ur striden.

Real Madrid eller Manchester United?

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365