Kroatien kammar in bronsmedaljen i VM 2022- de tar hem deras tredje medalj från VM!

Kroatien kammar bronsmedaljen i VM 2022- de tar hem deras tredje medalj från VM!

Kroatien säkrade det tredje priset i fotbolls-VM 2022 i Qatar efter en 2-1-seger mot Marocko i bronsmatchen. Josko Gvardiol och Mislav Orsic var Kroatiens målskyttar i den här matchen. Bronsmedaljen är nu Kroatiens tredje priser som landet tjänat på att tävla i VM genom historien. Se och spela på fotboll live =>

Den näst sista matchen i VM 2022 spelades på lördagen, där Kroatien mötte Marocko för att säkra en plats som en av tre vinnare med medaljer.

Kroatien inledde bronsmatchen bra med ett mål efter sju minuter. Frisparken hittade fram till försvararen Josko Gvardiol som nickade in 1-0 för Kroatien.

Det kroatiska firandet avbröts dock när Marocko gjorde mål bara en minut efter Kroatiens öppnings mål. Med en annan mittfältare på plats som nickade in Achraf Dari blev det 1-1.

Matchen började händelserikt, men lugnade ner sig efter de första målen. Kroatien och Marocko hade båda sin beskärda del av momentum under hela halvleken, och varje lag skapade några chanser. Ingen av dem resulterade dock i något. I halvtid stod det 1-1, tills Kroatien gjorde mål igen med tre minuter kvar på klockan. Mislav Orsic använde ett väl genomfört anfall för att slå in 2-1 i det bortre hörnet och sätta sitt lag i ledningen strax före halvtid.

De första femton minuterna av den andra halvleken var ganska jämna när det gäller målchanser. Kroatien använde sin stabilitet och sitt självförtroende för att inte låta Marocko skapa alltför många chanser i jakten på en kvittering.

Det märktes att det har varit en lång turnering för båda lagen, inte bara med tanke på den höga rotationen i startelvorna. I mitten av den andra halvleken började fler spelare utveckla skadeproblem på grund av hur fysiskt krävande det är att spela i VM. Halvlekens mittperiod förstördes därför av många avbrott och byten.

Med bara 20 minuter kvar av matchen var båda lagen uppenbart trötta, men det fanns fortfarande en hel del kampvilja kvar. Marocko hade några målchanser med viss press ibland och satte några bollar på chanser i straffområdet. Kroatien och Mateo Kovacic hade också sin möjlighet att avsluta bronsmatchen med tio minuter kvar men sköt utanför.

KROATIEN VINNER! Det var spännande ända till slutet, med Marocko som försökte få till ett kvitteringsmål och Kroatien som försvarade sig framgångsrikt. Sex minuters tilläggstid skulle dock inte hjälpa Marocko. Kroatien var mer erfarna och visade stor disciplin när de höll ledningen intakt under hela den andra halvleken. I matchens allra sista minut hade Marocko en superchans när Youssef En Nesyri nickade strax över.

Kroatien tog hem bronsmedaljen i VM 2022 och slutade med 2-1 mot Marocko. Detta är Kroatiens tredje VM-seger genom historien; de vann en silvermedalj 2018 och ytterligare en bronsmedalj 1998. Tyvärr för Marocko, även om de fick erkännande som den nya gula tröjan av fotbollsfans världen över, kommer de att lämna Qatar utan en enda medalj att visa upp. Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

Imorgon är det Frankrike mot Argentina som kommer kämpa för guld & silver medaljer

Argentina ställs mot Frankrike i VM-final på söndag den 18 december. VM-finalen sänds på kanal TV4 och kan streamas live på cmore.se. TV-sändningen börjar 14:30 på TV4 och matchen börjar inte förrän kl. 16:00 svensk tid. Här lagens potentiella startelvor, odds och speltips inför VM-finalen. Se och spela på fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply