Kommer Senegals fotbollslandslag att överraska England med en seger i VM?

bet365
Kommer Senegals fotbollslandslag att överraska England med en seger i VM?

I denna VM-åttondelsfinal förutspår Sky Sports News reporter och Afrikas fotbollsexpert Usher Komugisha att England kommer att ställas inför sin svåraste uppgift hittills när de möter Senegal.

Djibril Cissé, som var förbundskapten för Senegal i deras första VM för två decennier sedan – en erfarenhet som innebar att han sensationellt slog både Frankrike och Sverige innan han förlorade i kvartsfinalen – vill leda sitt land till ära igen, men den här gången som manager. Se och spela på fotboll live =>

Teranga Lions vann Africa Cup of Nations för första gången i februari och kvalificerade sig obesegrade till turneringen.

De är kontinentens starkaste och mest konsekventa lag på länge, en biprodukt av att Cisse har varit på plats sedan 2015 och skapat en konkret identitet.

Man kan spåra rötterna till Senegals framgång tillbaka till 2012, när deras assisterande tränare började lägga grunden för deras framfart.

Trots att Senegal var nära att vinna VM 2018 och AFCON året därpå blev landet utslaget vid båda tillfällena. Dessa förkrossande nederlag har bara gjort laget mer beslutsamt att vinna, och de har blivit laserfokuserade på spelhantering och kontroll.

Senegals lag åkte ur VM 2018 på grund av för många gula kort och blev sedan förlorande finalister i AFCON året därpå. Dessa närmanden har gjort att de har blivit mer fokuserade på spelförvaltning och kontroll.

Sarr, Dia och Ndiaye har samarbetat utmärkt i anfallet, och även om Cisse vanligtvis använder en 4-3-3-formation är han flexibel med sin taktik och hans lag kan anpassa sig smidigt. Se och spela på fotboll live =>

El Hadji Diouf, stjärnan i Senegals årgång 2002 och Cisses nära rådgivare, säger:

”Vi har Edouard Mendy, Kalidou Koulibaly och många bra spelare i England”, säger tränaren. ”Vissa spelar i Championship men de är verkligen spelare av Premier League-kvalitet, som Ismaïla Sarr. Det är upp till dem att visa hur bra de är.”

Jämfört med de andra lag som England har mött i Qatar är Senegal ett lag av mycket högre kvalitet. De är duktiga på att behålla kontrollen över bollen, de är farliga när de plötsligt börjar anfalla, de kan hantera att vara under press från det andra laget och de vet hur de ska ändra sin strategi beroende på situationen. Cisse har gett sina spelare självförtroende och energi som syns när de spelar.

”Vi är Senegal, vi är inte rädda för någon”, sade Koulibaly efter att hans första landslagsmål säkrade andraplatsen i grupp A.

”Senegal spelar bättre när de förlorar. Många lag vill inte tävla mot oss när vi är som bäst.”

Idrissa Gana Gueye, som var avstängd mot England, sa: ”Vårt mål är inte bara åttondelsfinalerna. Vi ser längre än så. Vi har inga gränser”

”Vårt lag är tillräckligt bra för att nå långt i den här tävlingen. Vi kommer inte att sätta några gränser för om vi spelar som vi gjorde mot Ecuador kan vi uppnå något stort.”

Det engelska landslaget har varnats Se och spela på fotboll live =>

Senegals kommande match mot England – kan de vinna en överraskande seger?

I motsats till de sex tidigare VM-mötena mot europeiska motståndare förlorade Senegal med 2-0 mot Nederländerna i den senaste matchen.

Om England vill hålla sin segersvit vid liv måste de slå Ecuador på söndag. Hittills har Lions of Teranga lyckats vinna två VM-matcher i rad – något som inte har gjorts på länge. Kan de lyckas med en ny överraskning som de gjorde 2002?

Komugisha informerar Sky Sports om att Senegal är Afrikas mästare av en anledning. De kommer att gå in i matchen mot England med mycket press på sina axlar, eftersom de förstår att de spelar mot ett ambitiöst engelskt lag som vill smaka på seger.

Sadio Mané ingår i den Senegal VM-truppen och hans chanser att bli bästa målskytt i VM 2022 är ganska små. Vem vinner VM 2022? Senegal har dåliga chanser att vinna VM 2022 enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare . Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply