Kommer Manchester United att göra en tillräcklig transfersommar?

Kommer Manchester United att göra en tillräcklig transfersommar?

Det kommer att bli laddat när säsongen drar igång för Manchester United med ett toppmöte mot Chelsea i första omgången. Extra laddat blir det av att klubblegenden Frank Lampard presenterats som Londonlagets nya huvudtränare. Ole-Gunnar Solskjaer och Lampard mötte varandra under tiden de båda spelade och nu slåss de mot varandra i tränarnas kamp.

Det blir en match många kommer att spela på för att höja spänningen ytterligare. Om du själv ska spela kan du hitta snabba casino som erbjuder bra odds och bonusar. Idag är livebetting en av de mest populära spelformerna eftersom det låter en känna matchens puls medan man lägger sitt spel.

Förutsättningarna inför premiären och säsongen

Mellan de långa och mäktiga säsongerna i Premier League pågår det spännande transfersomrar, som vi så väl vet kallas för Silly Season. Vad gäller ligans mesta vinnare Manchester United så har ett par affärer gjorts och fler ser ut att vara på väg. Men kommer de göra tillräckligt för att säsongen 2019/2020 ska ge dem rätt förutsättningar att ta ett stort kliv framåt?

Daniel James och Aaron Wan-Bissaka

Uniteds tränare Ole-Gunnar Solskjaer sägs föredra unga britter med stor utvecklingspotential och stor arbetsmoral. Och än så länge märks det. Den 21-årige walesaren Daniel James blev tränarens första nyförvärv. Han har ett ruskigt tempo med bollen, är skjutglad och jobbar flitigt framåt som bakåt. Trots fina egenskaper har han en del färdigheter kvar att förbättra, inte minst spelsinnet. Kostade omkring 200 miljoner och är en spelare för framtiden.

Engelsmannen Aaron Wan-Bissaka var ligans kanske bästa ytterback förra säsongen. Han gjorde flest lyckade brytningar, tacklingar och rensningar. Många hävdar att steget upp till United  passar honom perfekt. Kostade cirka 600 miljoner och kliver rakt in i startelvan istället för fjolårets flopp Ashley Young.

Spelare på väg in

Med de flesta klubbarna kan spelaraffärer bli klara som en blixt från klar himmel, men så är sällan fallet med Manchester United. Nej, ofta vet vi vilka spelare klubben jagar och signar innan det blivit faktum. I dagsläget är den engelska mittbacksgeneralen Harry Maguire, Portugals nya stjärnmittfältare Bruno Fernandes och Newcastles Sean Longstaff (även han engelsk) på väg in.

Maguire är given i Englands landslag, men har ett långtidskontrakt med Leicester och kommer därför bli dyr att plocka in. United är desperata efter en mittback som är dominant i luften, en ledare på planen och har rätt mentalitet. Allt detta skulle de få av Harry Maguire som utan tvekan skulle göra laget starkare. 26 år gammal och uppges kosta omkring 850-900 miljoner.

Fernandes spelar även han i landslaget och har en sprakande säsong bakom sig i Sporting Lissabon, med många mål och assists. Hans kreativa spelsinne, stabila passningsfot och skickliga avslut är något som kan göra honom till en ny publikfavorit bland fansen på Old Trafford. 24 år gammal och sägs kosta omkring 600-700 miljoner.

Medan fansen verka uppskatta intresset i Maguire och Fernandes, anser de att  värvningen av Sean Longstaff är underlig. Mittfältaren fyller 22 i oktober och har bara spelat nio matcher för Newcastle den här säsongen. Hans spelstil är av klassisk brittisk rank; han är kraftig i duellspelet och kan täcka ytor. En kämpe som ryktas gå på cirka 200 miljoner.

Spelare på väg ut

Hittills har ingen spelare lämnat Manchester United, utöver de vi visste skulle packa väskan redan under säsongen 2018/2019. Med detta sagt har inte United gjort sig av med de så kallade “deadwoods” som många anser sänkte dem förra säsongen. Svårigheten i att bli av med Ashley Young, Phil Jones, Marcos Rojo, Romelu Lukaku, Alexis Sanchez och superstjärnan Paul Pogba beror på deras värde, men också deras höga löner. Flera av dem förlängde dessutom sina kontrakt under förra säsongen. För att Solskjaer ska få en harmonisk trupp behöver många spelare lämna, men Ed Woodward och hans rekryteringsteam är inte särskilt snabba på att göra affärer.

Hur som helst ryktas det om att Pogba och Lukaku kommer att lämna innan sommaren är över. Både Juventus och Real Madrid sägs vara villiga att plocka in Uniteds galactico-mittfältare, och Inter uppges leda jakten på Lukaku. Men sett till att de båda nu befinner sig i Australien på försäsong med resten av laget blir de genast svårare att köpa.

Slutsats

United behöver bli av med fler spelare än de gjort hittills för att truppen ska andas frisk luft och flyga nästa säsong. Detta kommer man med största sannolikhet att misslyckas med. När det kommer till spelare som är på väg in ser det snäppet bättre ut – men inte optimalt. Skulle man slutligen dumpa Pogba finns det stora skor att fylla på mittfältet och känslan är att United, som tidigare nämnt, saknar farten på transfermarknaden för att ro hem spelarna de innan säsongen börjar. Nej, det kommer att behövas flera fönster för att United ska nå deras vision med truppen.

Ja, vi väntar oss onekligen en svettig resterande sommar för Manchester Uniteds klubbledning. Vad känner du, bör fansen vara optimistiska inför säsongen 2019/2020?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply