Knapp seger för Newcastle mot Tottenham

Newcastle och Tottenham. Två lag som förväntas ligga där uppe och fightas om Champions League-platsen. Idag ställdes de mot varandra – redan i premiären. Tuff start för båda lagen då det är två jämnlika lag.

Kort om matchen:
 Det var en tråkig första halvlek, sett till hur bra dessa lagen är i sina bästa stunder. Det var premiärnerver, vilket man såg klart och tydligt och det tog lång tid innan båda lagen skapade någon farlig målchans. Dock såg Tottenham något vassare ut och var sånär att ta ledningen efter drygt 30 spelade minuter då Defoe avlossade ett skott som tog i stolpen.
Newcastle hade det svårt att vaska fram något och det blev bara några enstaka halvchanser från deras sida första 45.

Det tog ett bra tag innan något skapades i andra halvlek, hela tio minuter. Men, då blev det mål direkt. På den första målchansen i andra halvlek. Demba Ba gav Newcastle ledningen med 1-0.

Efter målet tog Tottenham över mer och mer och kom fram till många chanser, oftast var det Bale eller Defoe som höll sig framme och var nära en kvittering. En kvittering skulle komma, men så sent som i den 76:e minuten. Defoe, som hade varit stekhet under matchen, stod för målet.

Resultatet stod sig inte länge då Newcastle tilldelades en straff bara några minuter senare. Ben Arfa var säkerheten själv från 11 meter och Newcastle var återigen i ledning.

Tottenham var aldrig nära ännu en kvittering och Newcastle kunde hålla sin ledning till domaren blåste av matchen. En viktig och skön seger för Newcastle då ett oavgjort resultat hade varit mer rättvist.