Knapp seger för City mot Chelsea

Det var dags för Community Shield, och lagen som ställdes mot varandra var Chelsea och Manchester City.

Lagen kände på varann inledningsvis och det tog lång tid innan målchanserna skulle dyka upp. Båda lagen hade en hel del chanser till att ta ledningen, men det var alldeles för ineffektivt framför mål – av båda lagen.

Men så small det till. Med endast fem minuter kvar av första halvlek. Fernando Torres satte bollen i mål efter ett fint förarbete utav Ramires.

Chelsea fick inte jubla så länge då Ivanovic fick rött kort bara några minuter efter Torres mål efter en vansinnig tackling.

1-0 i halvtid till Chelsea.

Chelsea började andra halvlek med en man mindre och man märkte det tydligt då de enbart fokuserade på defensiven. Det gick inte bra då redan efter drygt fem minuter i andra halvlek kvitterade Yaya Toure till 1-1. Och bara fem minuter senare kom även 1-2 till City. Tevez stod för ett fantastiskt mål.

Det dröjde inte länge innan ännu ett mål skulle komma, även det av City. Kolarov slog in bollen till Nasri som styrde in bollen i mål – och det stod helt plötsligt 1-3 till Manchester City.

Chelsea kom tillbaka igen efter ett svagt agerande av målvakten Pantilimon. Inhopparen Bertrand gjorde 2-3 målet.

Närmare än så kom inte Chelsea och City tog sin första titel för säsongen.