Klubbar från USA visar intresse för Mutumba

Enligt sajten 17124.se finns det intresse för Martim Mutumba av tre-fyra MLS-klubbar som spanat in AIK:s snabbe yttermittfältare som gillar intresset från USA.

– Jag vet inte så mycket, min agent vet mer. Jag vet inte hur det kommit ut att de vill ha mig där borta, men min agent har sagt att det är några klubbar som vill ha mig. Förra året var det några europeiska klubbar som ville ha mig eftersom det gick bra. Jag vet inte i vilka länder, men det var inte England eller Spanien i alla fall, säger Mutumba till 17124.se.

– Det är klart att det är smickrande att det finns klubbar som vill ha en, men jag lever min dröm: jag spelar i AIK, jag spelar med bra fotbollsspelare, vi ligger där uppe och jag får spela i Europa League-kval. Just nu känns det jävligt bra, sedan får vi se vad som händer. Jag menar, någon dag kanske jag inte platsar här längre, att jag måste gå häriifrån, fortsätter han.

Han har lite koll på MLS och skojar till det på det sättet som nästan bara Martin Mutumba kan.

– Alla svenskar som drar dit ljuger när de säger att den är bättre än allsvenskan, de säger att man ska vara stolt över sig själv som spelar där. Jag har kollat lite på matcher där på Canal Plus när man inte haft någonting att göra. Eller när man väntat på porren, hahaha. Nä, jag skämtade, men jag jag har kollat, säger Mutumba till 17124.se och fortsätter:

– Någon gång såg jag Chivas mot LA Galaxy. Visst, ganska bra, de har alltid 4-5 spelare som är riktigt bra, resten är mer atleter. Det är nästan som allsvenska lag, där finns det 3-4 spelare som är bra – resten är bra på att springa, eller de är lagspelare. Så att… Jag vet inte. Det är intressant, om man är en artist. Om man är mycket för showeri, det är kanske därför som de vill ha mig.

Mutumba har kontrakt med AIK som sträcker sig över 2013 och om han fortsätter imponera för AIK kan det bära långt för honom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply