Klart: Robin Simovic till HIF

Efter att Nikola Djurdjic lämnat HIF för tyska Greuther Fürth i vintras har HIF varit på jakt efter en forward.  Under hösten imponerades man av Ängelholms FF:s Robin Simovic som imponerade i Superettan och slutade 2:a i skytteligan med 17 mål.

Under de senaste veckorna har det ryktats vara klart mellan Simovic och HIF, men ingen av parterna har bekräftat en övergång. Förrens nu.

HIF skriver på sin hemsida att man har tecknat kontrakt med Simovic som sträcker sig över 3,5 år.

– Simovic går in i vår fotbollsstrategi. Hade vi inte tagit chansen att värva honom så hade vi inte känts trovärdiga. I vår strategi ska vi ta hand om lokala talanger, det är en viktig signal från klubben, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.
– Vi känner till Robin och hans kvalitéer väl och vi är övertygade om att vi får nytta av honom i HIF och att han kan utvecklas ytterligare i vår miljö. Det är en spännande spelare med unika egenskaper, säger Jesper till hif.se

Men HIF var långt ifrån ensamma om att vilja värva anfallaren. Där fanns flera andra klubbar som var intresserade, både svenska och utländska, men Simovic valde ändån HIF. Detta trots att han är född och uppvuxen i Malmö och har spelat i Malmö FF.

– Jag vet att det är starka känslor mellan Helsingborg och Malmö, men för mig blev det här ett naturligt val eftersom Malmö redan haft sin chans. Jag har sett HIF en del senaste året och jag gillar klubbens spelsätt, säger Robin.
– Det har ryktats mycket runt mig i vinter, men HIF har varit mitt mål. Nu längtar jag till första matchen och att få springa ut inför Olympia-publiken. Jag vill samtidigt passa på och tacka Ängelholm och framförallt Jocke Persson som betytt mycket för mig.

Den nya tränaren Roar Hansson har sedan länge koll på sitt nyförvärv:

– Det är en speciell spelartyp med bra fötter och han är lång. Han har en fantastisk spetsegenskap – att göra mål. Han har gjort många mål i sin karriär och det var därför han värvades av Ängelholm och där levererade han också, säger Roar.

I och med att Robin ansluter till HIF anser man att man kan ”sluta” truppen då man ersatt de tre spelare man tappat under vintern(Wahlstedt, Edman och Djurdjic). Man har valt att plocka upp Jesper Björkman och  David Svensson till A-truppen och har nu också fått in Simovic.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply