Klart: Halmstads BK och Åtvidabergs FF flyttas ner till Superettan

Ingen mer Allsvenskan för HBK och ÅFF

Nu står det klart att det inte blir fortsatt spel i Allsvenskan för Halmstads BK och Åtvidabergs FF, då Falkenberg krossade de sistnämnda med hela 6-0.

Efter en tung säsong för Åtvidabergs FF, där man egentligen bara har väntat på beskedet om att fortsatt allsvenskt spel är en omöjlighet, står det nu klart att så blir också blir fallet. Efter en pinsam förlust mot bottenkonkurrenten Falkenbergs FF får man nu förbereda sig för en säsong i Superettan nästa år.

Halmstads BK hänger med ner

Med sig får östgötalaget Halmstads BK, som under söndagen förlorade mot AIK med 1-0 efter ett dråpligt självmål av rutinerade Mohammed Ali Khan under matchens slutminutrar. Uppgiften såg redan omöjlig ut som den var för HBK, med matcher mot IFK Norrköping och IFK Göteborg kvar på spelschemat, men först nu är det definitivt att man inte har något att spela för i dessa matcher.

Falkenberg kan slippa kval

Just nu ligger Falkenberg på negativ kvalplats, där två matcher mot IK Sirius ser ut att bli kvalmotståndet från Superettan, men man kan slippa dessa matcher om omständigheterna stämmer för västkustlagets del. Man kan passera Kalmar FF som har två poäng mer, och även GIF Sundsvall, även om de ser ut att vara utom räckhåll.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply