Klart: De kan Sveriges lottas mot i fotbolls EM 2016 i Frankrike!

Sverige klara för EM 2016

Sverige lyckades efter en lång och komplicerad kvalresa till slut kvalificera sig till EM 2016 i Frankrike. Det blev klart efter kvällens 2-2-resultat mot Danmark, som innebär att Sverige går vidare med sammanlagt 4-3. Nu står det klart vilka Zlatan Ibrahimovic & CO kan få möta i sommarens slutspel. 

Den tidigare hårt kritiserade förbundskaptenen Erik Hamrén fick ikväll till slut jubla över sitt Sverige. Efter ett långt kval som slutade på en tredjeplats i gruppen ställdes det svenska landslaget mot Danmark i ett Play Off. Väl där lyckades man ikväll säkra avancemanget till EM-slutspelet nästa sommar genom två vackra mål av superstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

Tredje seedningsgruppen för Sverige

Den 12 december lottas grupperna till mästerskapet, men redan nu står det klart vilka Sverige kan få möta. Landslaget är placerat i den tredje seedningsgruppen tillsammans med bland andra Tjeckien och Polen. Det innebär att man kommer få två på pappret bättre lag i gruppen. EM i Frankrike spelas mellan den 10 juni och den 10 juli i Frankrike nästa sommar. Terrordåden i Paris under helgen kommer enligt UEFA inte att påverka valet av arrangör.

EM:s seedningsgrupper – EM 2016

Så ser seedningsgrupperna ut inför Sveriges lottning i fotbolls EM 2016:

Seedningsgrupp 1: Spanien, Tyskland, England, Frankrike, Portugal och Belgien

Seedningsgrupp 2: Italien, Ryssland, Schweiz, Österrike, Kroatien och Ukraina

Seedningsgrupp 3: Tjeckien, Sverige, Polen, Rumänien, Slovakien och Ungern

Seedningsgrupp 4: Turkiet, Irland, Island, Wales, Albanien och Nordirland

EM 2016 i Frankrike – lottning av EM-gruppspel, EM-grupper m.m.

Här kan du läsa mer om hur lottningen av EM-gruppspelet och EM-grupperna går till där de 4 seedningsgrupperna blir lottade till 6 EM-grupper samt hur spelschemat för fotbolls EM 2016 i Frankrike ser ut m.m.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply