bet365

Klar Stuttgart-seger i första ronden

VfB Stuttgart stod som segrare på Mercedes-Benz Arena när man tog sig an ryska Dynamo Moskva i play off-omgångens första möte i UEFA Europa League. Gästande Moskva fick inte ett enda skott på mål och gjorde en blek insats i den tyska Baden-Württemberg-staden.

Die Roten startade matchen kvickt och trots ett spelövertag, fick publiken inte se några mål i den första halvleken. Moskvas anfall var okreativt matchen igenom och satte aldrig Ulreich i Stuttgart-målet på prov. 

Hemmalagets första mål kom välförtjänt. I den 78:e matchminuten snappade Hoogland upp en boll utanför straffområdet och fick till ett kanonskott som målvakten Shunin inte lyckades klistra. På returen högg den bosniske landslags-anfallaren, Vedad Ibiševic, och lade utan några som helst bekymmer in bollen i öppet mål.

Gästerna skapade aldrig något kvitteringstryck och Stuttgart fortblev det mer spelförande laget. På tilläggstid skulle Ibiševic skriva in sig i målprotokollet ytterligare en gång, efter att ha nickat in ett vackert inlägg av Ibrahima Traoré. Tyskarna vann matchen välförtjänt med 2-0 och matchhjälten blev förtås Ibiševic med sina två mål.

I returen, som spelas nästa onsdag, bör Dan Petrescus manskap se över sin offensiv, då man visade en mycket blev insats i kvällens möte. Stuttgart däremot, har ett fint läge när man flyger till Moskva, men har trots sin 2-0-seger i ryggen, en tuff match på Arena Khimki att vänta.

VfB Stuttgart – Dynamo Moskva 2 – 0

Mål: Ibiševic 78′, Ibiševic 90+2
Varningar: Wilkshire (DYN), Yusupov (DYN)

Avslut (totalt): 15 – 4
Avslut (på mål): 6 – 0
Bollinnehav %: 66 – 34

Domare: William Collum (Skottland)
Publik: TBA


bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply