Kina ändrar om reglerna i ligaspelet – max tre utländska spelare samtidigt på planen

bet365

Förbundet vill gynna inhemska spelare – ändrar reglerna

I och med de många stornamnen som gått till den kinesiska ligan väljer nu det kinesiska fotbollsförbundet att göra slag i saken och ändrar därför reglerna gällande utländska spelare i klubbarna.

Det är inte bara ett eller två stora namn som gått till Kina för att spela fotboll, mycket på grund av den höga lönen, utan det handlar ett 10-tal stora namn och betydligt fler mindre namnkunniga spelare i de mindre ligorna, som dock fortfarande spåddes en lysande framtid.

Nu väljer därför det kinesiska fotbollsförbundet att ta saken i egna händer. Enligt engelska Sky Sports är de rädda för att all ungdomsverksamhet ska dö ut på grund av de många värvningarna av stornamn, vilket praktiskt taget kommer ha ihjäl de kinesiska landslagen, i alla fall på herrsidan.

Max tre utländska spelare i startelvan

I framtiden kommer klubbarna i Chinese Super League, som börjar säsongen i mars, att max få använda sig av tre utländska spelare samtidigt på planen. I lagens 18-mannartrupper kommer de inte få registrera mer än fem icke-kinesiska spelare till varje match. Dessutom måste klubbarna gynna sina unga spelare. Det kinesiska fotbollsförbundet ser därför till att varje lag måste ha minst två spelare som är 18 eller yngre i truppen, och en av dessa måste alltid starta.

Reglerna var först tänkt att introduceras till säsongen 2018, men på grund av den enorma ökning av utländska spelare som anslutit sig till ligan väljer nu förbundet att träda det hela kraften redan till den nya säsongen i år.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply