Kevin Gameiro räddade blekt PSG

Den storsatsande storklubben Paris Saint-Germain tog på lördagskvällen emot Stade de Reims på Parc des Princes och det väntades bli ett mycket intressant möte mellan två klubbar som börjat säsongen positivt. men mycket överraskande bjöd inte den första halvleken på speciellt mycket, där gästerna stoppade hemmalaget på ett bra sätt.

PSGs svaga anfallsspel straffade sig slutligen, när gästerna stack upp och fixade en straff när Gregory van der Wiel klantigt tar med händerna i straffområdet. Fram klev Diego för att lägga straffen, men avslutet var alldeles för svagt och Salvatore Sirigu räddade hemmalaget med en mycket viktig straffräddning.

I den andra halvleken fortsatte Paris Saint-Germian att vara det bättre laget och inlendingsvis hade man en hel del oflyt med sina avslut. Först tog Matuidi ett avslut från höger som distinkt träffade i ribban, innan Menez åtta minuter senare i den 63e matchminuten mycket snyggt avancerade och sköt stenhårt i den vänstra stolpen.

Men målet kom två minuter senare för hemamlaget, när Van der Wiels fina inlägg tog sig till området vid den bortre stolpen där Kevin Gameiro tagit sig fram och nickade snyggt in bollen bakom en chanslös Agassa. Stade de Reims försökte därefter att få in en kvittering och koom mycket nära när Toudic drog till med ett konstnummer. Det mycekt snygga volleyförsöket tog dock i ribban och ut.

Paris Saint-Germain var därefter mycket nära vid flera tillfällen att stänga matchen, när Menez kom fri vid ett flertal tillfällen. Men skärpan saknades och samtliga försök rann ut i sanden. PSG lyckades dock försvara sin ledning och vann med uddamålet, 1-0.