Kepa inte intresserad av flytt till Real Madrid – för tillfället

Kepa inte intresserad av flytt till Real Madrid - för tillfället

Kepa stannar i Athletic Club

Målvakten som under de senaste veckorna ryktas finnas på Real Madrids önskelista ska ha meddelat att han inte vill lyssna på några erbjudanden från den spanska huvudstadsklubben.

Athletic Clubs målvakt Kepa Arrizabalaga har slagit igenom under det senaste året. Målvakten som även representerar det spanska U21-landslaget sitter på ett kontrakt som går ut efter säsongen och flera storklubbar ska vara intresserade av spelarens tjänster. Framför allt ska det vara Real Madrid som vill betala vad som krävs för att köpa loss målvakten, men det är inte någon lätt uppgift som den spanska huvudstadsklubben står för.

Kepa inte intresserad av flytt till Real Madrid - för nu

Trots att Kepa endast har ett år kvar på kontraktet ska målvakten för tillfället inte vara intresserad av en flytt då han väntar på ett erbjudande från sin nuvarande klubb. Spelaren ska för tillfället endast vara intresserad av att lyssna på vad den baskiska klubben har ett erbjuda honom, trots att flera storklubbar står på kö för att slåss om spelarens underskrift.

Athletic Club sägs ha erbjudit en lön på under 3 miljoner euro samtidigt som utköpsklausulen skulle komma att ligga på 75 miljoner euro. Lönen ska endast vara drygt en tredjedel av vad andra storklubbar sägs erbjuda samtidigt som summan endast ska vara hälften av vad lagets tidigare målvakt Gorka Iraizoz tjänade, något som inte ska ha tagit speciellt positivt från spelarens håll. Anledningen ska vara att man inte vill se ett nytt fall likt Aymeric Laporte där man höjde spelarens lön till 4 miljoner per säsong när Manchester City var beredda att betala spelarens utköpsklausul. En tid efter kontraktsförlängningen gick spelarens form dock ner och man vill nu undvika vara med om samma scenario med Kepa.

Källa: MARCA

Kepa inte intresserad av flytt till Real Madrid - för tillfället

Efter landslagsuppehållet ställs Athletic Club mot Sevilla, detta den 14 oktober klockan 13:00.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply