Känslosam avslutning för Heurelho Gomes efter sista framträdandet

Målvaktsveteranen Gomes spelade sin sista match för Watford som gästade Crystal Palace i FA-cup kvartsfinalen mot Crystal Palace. Matchen var påväg mot en förlängning tills inbytte Andre Gray satte det avgörande 2-1. Resultatet betyder att Watford är klara för semifinal medan det blir respass för Crystal Palace.

Watford började piggt i första halvleken och skapade målchanser tidigt i matchen. Senare i halvleken tog Watford ledningen i matchen, när nordirländaren Craig Cathcart slog ett inlägg mot straffområdet som Étienne Capoue stångade in i mål vilket fastställde halvtidsresultatet.

Crystal Palace som fick en blygsam start i första halvek, vaknade upp i andra halvlek och satte press på Watford försvaret. Crystal Palace fick utdelning i den 62:a minuten genom Januari-lånet Michy Batshuayi som lyckades pressa mittbacken Mariappa till ett misstag och placerade bollen iskallt bakom Gomes.

Bortalaget fick energi efter kvitteringen och jagade ett segermål. Dessvärre blev det Watford som fick dra det sista strået genom inbytte Andre Gray som gjorde sitt sjätte mål för säsongen genom en assist från Roberto Pereyra. Grays mål gladde hemmafansen och Crystal Palace som inte lyckades få en slutforcering fick se sig besegrade med 2-1 seger för Watford.

SE ÄVEN: Lista: Sämsta elvan som vunnit Premier League