Kalmar segrade på Råsunda

Kalmar FF tog med sig alla tre pinnar på Råsunda när man på söndagsaftonen besegrade AIK. Gästerna var det klart bättre laget den första timmen, men efter hemmalagets reduceringmål, blev det nervöst och AIK stod för en stark slutforcering.

Matchens första mål kom i den 29:e minuten, när Jörgen Skjelvik hittade Paulus Arajuuri som fick knät på bollen och in bollen i nät. Kalmar hade tagit med delar av sitt spel från Europa League-kvalmatchen i torsdags och hade bud på fler mål, men den första halvleken slutade 0-1.

I halvtid bytte gästerna ut costarikanen Jonathan McDonald mot lagets skyttekungen Abiola Dauda. Nigerianen var på planen i knappt två minuter innan han kliniskt utökade på Kalmars ledning till 2-0 med vänsterfoten.

De småländska gästerna hade bud på 3-0, när Dauda och Papa Diouf kom i ett två-mot-noll-läge. Dauda ville öka på sin målskörd och avslutade själv, men Ivan Turina i AIK-målet stod för en briljant räddning.

Tillslut fick även hemmapubliken på Råsunda jubla denna soliga söndagsafton. Efter en rörig situation framför Kalmar-målet, kunde Karikari dundra in 1-2 i den 80:e matchminuten och skapade genast en spänning i matchen. Dock kom det inte fler mål från hemmalaget och Kalmar FF kunde åka hem med tre pinnar i bagget.

AIK stannar, efter dagens förlust, kvar på fjärdeplatsen, på samma poäng som BK Häcken. Kalmar däremot, tar ett stort kliv uppåt i tabellen och lägger sig på en åttonde plats.