Kalldusch för Chelsea

Under första halvlek var det Chelsea som i stort sett dominerade hela spelet. Man hade ett stort bollövertag, och det såg ljust ut när man efter 35 minuter tog ledningen genom ett mål av Frank Lampard. Det höll dock inte så länge, utan bara två minuter senare satte Vicente kvitteringsmålet inför hemmapubliken.

Precis innan halvtid skulle ledningsmålet för Brighton komma, när Ashley Barnes satte en retur mellan stolparna efter att Cech först räddat ett skott från Vicente. 2-1 i halvtid, och Di Matteo var nog inte särskilt nöjd med sina mannar när han tittade mot resultattavlan.

Inför andra halvlek valde Roberto Di Matteo att ersätta Meireles (som inte bidrog med mycket gott under första halvlek) med John Obi Mikel. Chelsea fortsatte att ha mest boll av de båda lagen, men man hade svårt att sätta de chanser man lyckades skapa. Det blev istället hemmalaget som fick göra matchens fjärde mål, när Andrew Crofts kom fri i straffområdet och kunde sätta 3-1 till Brighton.

Chelsea får därmed en del att tänka på fram till ligastarten om två veckor, där man ställs mot Wigan i säsongen första match.

Chelseas anlände till Brighton med följande lag:

Från start: Cech; Ivanovic, Terry, Cahill, Cole; Essien, Ramires, Lampard, Meireles, Hazard; Torres.
Avbytare: Turnbull (mv), Luiz, Mikel, Lukaku, Ferreira, Hutchinson, Benayoun, Piazon.