Juventus tvålade till Parma i Turin

På lördagskvällen var det dags för de regerande mästarna frin Turin, Juventus att kliva in i den här säsongen av Serie A. På andra sidan stod Parma som på förhand väntades bli ett motstånd som Juventus skulle besegra utan större problem.

Och som väntat var det Juventus som tog tag i taktpinnen direkt från start, där gästande Parma främst ställde in sig på det defensiva. Men Juventus hade samtidigt problem med att skapa lägen och saknade en hel del aggresivitet i den första halvleken. Samtidigt var inte Parma helt ofarliga och tog chansen till att sticka upp i anfall när den kom. Men det var ändå Juventus som hade de riktiga farligheterna i matchen och 33 minuter in i matchen fick Juventus en straff, som egentligen skulle blåsts av innan för offside. Men tur då för Parmas del att Vidals straff räddades av målvakten Mirante, som gick åt rätt håll.

Juventus började den andra halvleken piggare och tryckte på mot Parma, som fortsatt fokuserade på defensiven. Men i den 55 minuten fick Juventus slutligen utdelning när Parma missade helt i markeringsspelet. Asamoah kom runt fint på vänsterkanten och spelade in bollen i straffområdet, där en fri Liechtsteiner petade in ledningsmålet för Turin-klubben. Och endast fyra minuter senare fick Juventus en frispark i ett bra läge, strax utanför straffområdet. En skäggprydd Andrea Pirlo slog frisparken som resulterade i 2-0 för Juventus. Men på tv-repriserna var det svårt att se om bollen verkligen var inne, men mål var det dömt och Juventus kopplade ett stort grepp om matchen. Parma försökte därefter att lyfta upp spelet, men Juventus hade bra kontroll på situationen och vann matchen med 2-0.

Smärtsamt dock för Juventus, när Giovinco bars ut med stora smärtor med fem minuter kvar av ordinarie speltid. Det är oklart hur svårt skadad Giovinco är, men Turin får åtminstone glädjas åt tre poäng i premiären.