Jubilerande Cassano målskytt för Inter

Efter förra omgångens chockerande förlust på San Siro mot Siena var det ett pressat Inter som reste till Verona. Dagens motståndare Chievo stod förra omgången för en bra insats borta på Juventus Stadium mot den gamla damen, där det visserligen blev förlust efter två Quagliarella-mål.

Den här dagen skulle man dock få se sig besegrade av Milano-klubben Inter, som visserligen fick se upp med Chievo inledningsvis. Hemmalaget började matchen bäst och Perparim Hetemaj testade tidigt Samir Handanovic i Inter-målet. Strax därefter ropade hemmalaget på straff, när Sergio Pellissier stoppades av Walter Samuel – men domaren friade.

Och det blev värre för Inter när Sneijder tvingades kliva av med en befarad skada. Holländaren ersattes av Milan-köpet Antonio Cassano, som dock skulle visa sig bli en viktig pjäs för gästerna resten av matchen. Chievo fortsatte visserligen att föra spelet i den första halvleken, men från absolut ingenstans kom Nerazzurris ledningsmål. Klockan hade tickat fram till 43 spelade minuter, när Guarin höll sig framme vid Nagatomos avslut och tryckte in bollen i nät.

I den andra halvleken var det fortsatt ett vasst Chievo som jagade en kvittering, men Inter som stod upp bättre nu drygade också ut ledningen med cirka kvarten kvar. Cassano, som gjorde sin 300de Serie A-match på onsdagskvällen, hll sig framme och skickade in 2-0 på Walter Garganos fina pass. Det var dessutom italienarens 90de Serie A-mål.

Chievo lyfte sen upp spelet och hotade Intermålet, där bland annat Cruzado hade en frispark i virket, men lyckades inte få hål på Handanovic den här kvällen. En blytung tre-poängare för Inter, som nu kan andas ut efter förlusten mot Siena förra helgen.