Jose Mourinho i fejd med Matteo Darmian

Jose Mourinho i fejd med Matteo Darmian

Högerbacken har ännu inte fått någon speltid

Manchester Uniteds högerback Matteo Darmian har hamnat i en fejd med tränare Jose Mourinho, som prioriterar Antonio Valencia på högerbackspositionen framför Darmian, vilket kan leda till en flytt för italienarens del.

Relationen mellan Manchester Uniteds tränare Jose Mourinho och högerbacken Matteo Darmian sägs vara i spillror rapporterar den engelska tidningen The Mirror. Hittills har den italienske försvararen inte fått spela en minut fotboll under Mourinho då portugisen föredrar Antonio Valencia som sitt förstaval på högerbackspositionen.

Darmian kom till klubben från italienska Torino i juli 2015 och skrev på ett fyraårskontrakt med engelsmännen. Sin Premier Leaguedebut fick han under säsongens första match 2015/2016 mot Tottenham Hotspur där Manchesterlaget kom hem med en 1-0 vinst och dåvarande tränaren Louis van Gaal belönade honom med utmärkelsen matchens bäste spelare. Under föregående säsong fick han generellt mycket speltid, utöver ett par matcher då han var skadad, men det ser ut att vara någonting som inte kommer att upprepas.

Tuttosport menar på att Darmian inte har någon framtid på Old Trafford och sägs vara fri att lämna klubben inom den närmsta framtiden. Under sommarens transferfönster fanns det tal om en flytt men det blev aldrig någonting konkret utav det. Bland annat italienska Serie A-mästarna Juventus har kopplats ihop med den 26årige försvararen och skulle kunna komma att låna honom när fönstret öppnar igen i januari, ett erbjudande som skulle kunna innehålla en klausul som tillåter dem att göra affären permanent efter säsongens slut.

Men då United har så mycket som 67 möjliga matcher under årets säsong, kan en försäljning av Darmian ses som dumdristig. Högerbacken kan även spela på en vänsterbacksposition och på så vis öka Mourinhos valfrihet vid möjlig skada.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply