Jordi Cruyff: Pep var nära Manchester United

Jordi Cruyff: Pep var nära Manchester United

Cruyff: Pep på väg – men United valde Moyes

Efter att Sir Alex Ferguson lagt tränarrocken på hyllan 2013 så spekulerades det mycket om vem som skulle ta av honom. Enligt Jordi Cruyff, son till legendaren Johan Cruyff, så kunde Pep Guardiola blivit den nye tränaren istället.

Manchester United hade samma tränare på bänken från den 6:e november 1986 fram till säsongens slut i maj 2013. Med en sån historia så ville United förstås fortsätta på det ingångna spåret. Till exempel så skulle det göras genom att ta in en liknande tränare, tänkte man.

David Moyes, även han – precis som Ferguson – från Skottland. Men det gick inte som klubben hoppades på. Istället fick Moyes foten redan i april året efter.

Kunde varit Pep

LÄS HÄR: Manchester Uniteds löner

Men istället för att United skulle “tvingas” till att sparka skotten, så hade det kunnat se annorlunda ut. Jordi Cruyff, just nu i israeliska Maccabi Tel Aviv – men på väg till England som sportchef – påstår att det kunde ha sett väldigt annorlunda ut.

Pep Guardiola kunde nämligen ha tagit det jobbet redan 2013.

– Han var uttänkt, men klubben (Manchester United) valde en annan väg, säger Cruyff. Pep gick ju sedan till Bayern Munchen, för att därefter hamna i lokalrivalen till United, det vill säga Manchester City.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply