Javier Manquillo återvänder till England – går till Newcastle

Javier Manquillo återvänder till England - går till Newcastle

Newcastle United värvar Javier Manquillo

Spanjoren som tidigare spelat i bland annat Liverpool och Sunderland återvänder till Premier League där han skriver på för Newcastle United.

Javier Manquillo kommer inte fortsätta sin fotbollskarriär i Atlético Madrid det står klart under tisdagen. Högerbacken som kom till den spanska huvudstadsklubben vid 13 års ålder river kontraktet med Atlético och kommer istället att skriva på för Newcastle United Premier League. Spelaren från Chinchón skriver på ett treårskontrakt med nykomlingarna och återvänder därmed till de brittiska öarna efter tidigare sejourer i Liverpool och Sunderland.

Javier Manquillo sägs resa till Newcastle under tisdagen för att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen och därefter ansluta sig till Rafa Benitez lagbygge. Benitez ska vara den som uttryckt sin önskan att värva sin landsman och övergången förväntas bli officiell inom kort.

Försvararen lämnar Atlético Madrid efter drygt tio år i klubben men i A-laget har det endast blivit 17 matcher vara 14 starter. Totalt har det blivit 3 titlar då Manquillo var med och vann UEFA Super Cup 2012Copa del Rey 2013 och La Liga 2014.

MISSA INTE: Vardar – Malmö FF på TV – Så ser du matchen!

Återvänder till Premier League

Javier Manquillo gjorde debut i den engelska högstaligan säsongen 2014/2015 där det blev 19 matcher och två mål innan han lånades ut till Olympique Marseille. Den gångna säsongen blev det spel i Sunderland men då laget åkte ur Premier League blev det ingen fortsättning på Stadium of Light.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply