bet365

Japan 2-1 mot spanien – Tanaka’s omdiskuterade mål gjorde Luis Enrique’s mannar nervösa

Japan 2-1 mot spanien - Tanaka's omdiskuterade mål gjorde Luis Enrique's mannar nervösa

Japan vinner med 2-1 mot Spanien och går vidare till åttondelsfinalerna som vinnare av grupp E. Alvaro Morata öppnade målskyttet men Ritsu Doan och Ao Tanaka slog tillbaka. Segermålet var kontroversiellt men VAR dömde till Japans fördel.

Japan besegrade Spanien i ännu en fängslande VM-match efter ett mycket kontroversiellt mål och tog därmed första platsen i grupp E. Luis Enriques lag behövde vinna med stor marginal för att gå före Tyskland som tvåa. Se och spela på fotboll live =>

Spanien var helt dominerande i den första halvleken på Khalifa International Stadium och såg ut att kunna avancera till första plats efter att Alvaro Morata hade slagit in sitt tredje mål i turneringen.

Halvleken kom och saker och ting förändrades helt och hållet. Ritsu Doan gjorde mål med ett skott från strax utanför straffområdet (48) och Ao Tanaka fullbordade vändningen när han slog in en avslagen Kaoru Mitoma som såg ut att vara utom spel (51).

En lång VAR-kontroll följde efter målet, och det var förvånande nog till Japans fördel. Bollens hela krökning hade inte ansetts ha passerat linjen, vilket gjorde att Spanien stod handlöst i trots sin tidigare dominans. Detta innebar att Spanien skulle svettas på sin plats i åttondelsfinalen.

Spanien var ursprungligen på väg att slås ut ur turneringen tillsammans med Tyskland, men räddades av sin målskillnad tack vare sin öppningsmatchseger mot Costa Rica.

I och med segern över Tyskland har Spanien tagit sig vidare till åttondelsfinalerna där de möter Marocko. Japan kom också bakifrån och slog Tyskland men förlorade mot Costa Rica i en överlag anmärkningsvärd gruppspelsfas. Nu ska de ta sig an Kroatien.

Takashi Inui ingår i den Japanska VM-truppen och hans chanser att bli bästa målskytt i VM 2022 är ganska stora. Vem vinner VM 2022? Japan har goda chanser att vinna VM 2022 enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare . Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply