Jan Oblak skriver inte på för PSG

Jan Oblak skriver inte på för PSG

Oblak stannar i Atlético Madrid

PSGs sportchef Antero Henrique bekräftar att man inte kommer värva slovenen. Så sent som i somras sades man vara beredda att betala Oblaks utköpsklausul.

Atlético Madrid har under det senaste decenniet har flera otroligt bra målvakter. Namn som David De GeaThibaut Courtois och Jan Oblak är tre namn som vaktat buren för den rödvita klubben under den tiden. Det är den sistnämnde spelaren som haft bäst statistik i klubben och nu jagas han av flera av Europas största klubbar.

Det har framför allt pratats om Manchester United och Paris Saint-Germain som anmält sitt intresse för spelaren.Den sistnämnda klubben kom även så sent som i somras med ett erbjudande till Atlético Madrid. Den spanska huvudstadsklubben pekade då på spelarens utköpsklausul på 100 miljoner euro. Summan ska dock inte vara problemen för Nasser Al-Khelaifi. Vid detta tillfälle var Atlético drabbade av ett registreringsförbud och hade inte kunnat hämta in någon ersättare.

Flera tidningar fortsatte dock att skriva om ryktet. Nu ser det dock ut som att det inte kommer bli någon affär. PSG är nämligen inte intresserade av att värva någon målvakt. Det bekräftar klubbens sportchef Antero Henrique i en intervju med fransk press.

Jan Oblak skriver inte på för PSG

– Vi är inte ute efter att värva någon målvakt. Vi har både Alphonse Areola och Kevin Trapp. Tredjemålvakten Rémy Descamps kommer även vara tillbaka i januari, säger han till Le Parisien.

Jan Oblak sitter på ett kontrakt till och med sommaren 2021 med Atlético Madrid. Hans utköpsklausul ligger på 100 miljoner euro.

Den spanska huvudstadsklubben ligger även i förhandlingar med spelarens agent om en kontraktsförlängning.

I Champions Leagues åttondelsfinaler ställs Paris Saint-Germain mot Real Madrid. Det första mötet går av stapeln den 14 februari.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply