bet365

Jag finner inga ord

Jag vet inte ens vilken rubrik jag ska sätta på detta inlägg. Detta är det i särklass sjukaste jag varit med om i fotbollsväg detta fyra månader gamla år – och detta blogginlägg är skrivet under ett euforiskt och alldeles saligt tillstånd.
  Två mål. Två avgörande mål på stopptid och vändningen är fullbordad. Sinnessjukt och mentalt vrickat är bara förnamnet. Herregud. MEIN GOTT. Skulle Lasse Granqvist kommenterat skulle det garanterat bli ett par språk till. Oh mon dieu, oh my god, what is going on?

I den 91:a matchminuten kvitterar Marco Reus. Bara ett par sekunder senare kliver han fram. Som gubben i lådan. Från ingenstans. Backen. BACKEN. Felipe Santana. 3-2 kommer i matchens sista minuter och glädjen för oss Bundesliga-supportrar, Dortmund-supportrar och för alla oss fotbollssupportrar, bortsett från de stackars Malaga-fansen, är kolossal. Mitt vrål när Santana trycker in bollen hördes säkerligen bort till Signal Iduna Park och studsade emot den gula väggen som rasade i eufori. Galet, galet, galet. 

Samtidigt måste jag erkänna, att jag tycker synd om Malaga. Även om det inte någonstans är ologiskt att Dortmund går vidare, så är det väl sättet som Malaga åker ut på som är det sorgliga och som får en att känna viss medkänsla. Inte ens när Reus kvitterade var man utslagna och klockan stod då på 91. Över 91. Man var alltså tre minuter ifrån att stå för en storskräll med en fenomenal målvakt vid namn ”Willy” som såg ut att bli den stora hjälten. Pellegrini hyllades något enormt när matchen såg ut att gå spanjorenas väg. Men icke. Vilket bakslag. Vilken kalldusch. Vilken jävla vändning.

Jag har sagt det förut och säger det igen. Räkna aldrig någonsin ut tyska klubblag. Aldrig, aldrig någonsin. Mentaliteten höll de samman och se hur väl det gick. Vilket lag. Vilket fantastiskt lag. Jag upprepar. Vilket fantastisk vändning.

Jag hyllade Bayern München till skyarna i mitt förra inlägg. Nu står Dortmund på tur. En stekhet tysk superduo som utmanar och jag hoppas hjärtinnerligt att de bägge får chansen att mötas i en final på Wembley Stadium i maj månad. Jag hoppas verkligen det.

Tysk fotboll, kära läsare. Tysk fotboll. Underhållning på hög nivå. Nu måste jag ta ett djupt andetag och lugna mig en aning. Pulsen är uppe i 200 fortfarande, sådär en halvtimme senare. Och jag älskar det. Det är detta vi brinner för. Vi. Vi fotbollsälskare.

På återläsande!

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply