Italienska storklubben ska scouta Ekdal

Albin Ekdals framfart i Serie A och i det svenska landslaget ser ut att ta honom till en större klubb än Cagliari och enligt Correire dello Sport kan den klubben bli Lazio.

Sedan 2008 har Albin Ekdal spelat fotboll i Italien då han lämnade moderklubben Brommapojkarna för gigantklubben Juventus. Efter en utlåning till Siena och lite sporadiska inhopp för Juventus bar det av till Bologna två år efter ankomsten till Italien och i Bologna fick han spela 22 matcher i Serie A, men fortfarande hade den då 22-åriga Ekdal inte fått sitt definitiva genombrott. Det blev istället flytten till Cagliari 2011 som satte fart på Ekdals seniorkarriär i Italien på riktigt. De senaste fyra åren har han gått från klarhet till klarhet och i snart ett års tid har innermittfältaren dessutom scoutats av ännu större klubbar, både i Italien och av några tyska klubbar, inklusive FC Köln. Nu kan det istället bli Lazio som nästa klubbadress för Ekdal.

Tar en närmre titt på lördag

Det krisande Cagliari tar emot Lazio på lördag i hopp om att kunna besegra storlaget och därmed närma sig Atalanta som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket, fem poäng ovanför Sardinien-laget Cagliari. Under mötet kommer Lazio, enligt Corriere dello Sport, scouta Ekdal vars kontrakt går ut sommaren 2016 men han uppges kunna lämna billigt redan i sommar. Ekdal är värderad till cirka 60 miljoner kronor men skulle kunna köpas billigare om Cagliari degraderas till Serie B i sommar.

”Albin är redo för nästa steg”

En som försöker påskynda en flytt är Ekdals agent Martin Klette. Redan i september förklarade han till Gianlucadimarzio.com att hans klient är redo för nästa steg:
– Albin är redo för nästa steg. Fram till dess kommer han att göra det bästa för Cagliari, som han gjort de senaste åren. Han har ett bra kontrakt med Cagliari och gillar verkligen laget, klubben och staden. Men han är redo för en ny utmaning om och när det kommer.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply