Zanettis tröjnummer pensioneras

Inters nummer 4 ”hängs” upp

Javier Zanetti, känd som en av fotbollsvärldens mest lojale spelare, får sitt nummer 4 pensionerat.

Med över 800 matcher för Inter på sitt CV, tackade den argentinske mittfältaren, Javier Zanetti för sig inför säsongen 2014/15. Knappt 20 år efter sin ankomst från argentinska Club Altético Banfield var spelarkarriären slut för den då 39-årige Zanetti, som har gjort ett tydligt avtryck i fotbollsvärlden i allmänhet och Inter i synnerhet, sedan han anlände som 22-åring till Italien.

I drygt 20 år och i över 800 matcher var han Milano-klubben trogen och blev omgående vice-president efter att ha meddelat att spelarkarriären nått sitt slut. Inters president, Erick Thohir, uppgav föga överraskande att hans tröja, nummer 4, kommer att pensioneras, vilket innebär att ingen att den argentinske legends nummer aldrig mer kommer att få användas av en annan spelare.

Välgörenhetsmatch i maj

Den 41-årige före detta mittfältaren kvalificerar in på listan över de mest lojala spelarna som den moderna fotbollen har beskådat, där även Carles Puyol och Francesco Totti bland andra, finns med. Under åren har det varit klubbar som har ryckt i mittfältsmotorn, som dock valde att stanna i samma klubb under i stort sett hela sin professionella karriär.

Det officiella datumet för pensioneringen av hans tröjnummer, kommer att ske under en välgörenhetsmatch den 4:e maj, och under gårdagen skrev han på sin officiella Twitter, att han var tacksam över tiden i Inter.

– Det är en ära att vara en del av denna Inter-familj.

– Jag är stolt att vara nummer 4 – för alltid.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply