Uppgifter: Gonzalo Higuaín nära flytt till AC Milan

Uppgifter: Gonzalo Higuaín nära flytt till AC Milan

Higuaín lämnar Juventus

Den argentinske anfallaren som tidigare spelat i Napoli och under de senaste säsongerna varit i Juventus är väldigt nära sin tredje klubb i Serie A. Detta då Juventus och AC Milan ska vara överens om en övergång.

Överenskommelsen mellan Juventus och AC Milan är nu helt klart. Det rapporterar italiensk media under tisdagsmorgonen. Efter veckor av förhandlingar där Higuaín hade siktat in sig på att flytta till Chelsea och spelat under Maurizio Sarri blev det dock San Siro som blir spelarens kommande hemmaplan. Det är Sportmediaset som kommer med uppgifterna om att spelarens bror och agent, Nicolás Higuaín, befinner sig i förhandlingar med Juventus för att slutföra övergången. Därefter måste Milan kommer överens med anfallaren och tidigare har man erbjudit en lön på 7,5 miljoner euro per säsong. Higuaín vill skriva på ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2023 och det hela ser ut att bli klart inom kort.

AC Milan kommer därmed att låna in spelaren för en summa på 17 miljoner euro med köpoption på 40 miljoner till den kommande som12maren. Köpoption är dock inte obligatorisk och när alla parter är överens kommer man även göra upp om Bonuccis flytt i motsatt riktning. Detta samtidigt som allt pekar på att Rugani lämnar för spel i Chelsea.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply