Officiellt: Malaga värvar kroatisk målskytt

Duje Cop värvas av Malaga på lån med köpoption

I flera år har Duje Cop varit en stor målskytt i den kroatiska gigantklubben Dinamo Zagreb. Nu ser tiden i hemlandet ut att vara över då han lånas ut till Malaga nästa säsong med en köpoption inbakad.

Southampton värvade Malagas förstaanfallare Juanmi tidigare i somras och därmed stod Malaga utan en riktig tänkt startanfallare. Nu har man gjort klart med en anfallare som man ska satsa på tillsammans med deras redan unga lag. Det handlar om Dinamo Zagrebs Duje Cop som ansluter på ett säsongslångt lån.

Malaga bekräftar på sin officiella hemsida att man har kommit överens med både Dinamo Zagreb och Cop själv om ett säsongslångt lån med en köpoption nästa sommar för Malaga. Det står inte klart hur mycket det kommer kosta för Malaga att köpa loss Cop nästa sommar, men det har ryktats om mellan 50 och 100 miljoner kronor i spansk och kroatisk media.

Utlånad till Cagliari förra säsongen

Duje Cop har tillhört Dinamo Zagreb sedan 2012 och har ett mycket fint facit i ligaspelet – 43 mål på 67 matcher för Dinamo. I våras var han dock utlånad till Cagliari i hopp om att rädda kvar laget från Sardinien i Serie A. Det blev 4 mål på 16 framträdanden för Cops del, men Cagliari klarade sig inte kvar.

25-åringen har också gjort 2 landskamper för Serbien men utan att hamna i målprotokollet. Den 184cm långa anfallaren beskrivs vara en spelare utan några extrema styrkor utan är en spelare som är aggressiv och har en väldig närvaro i boxen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply