Officiellt: IFK Göteborg köper loss Eriksson

IFK Göteborg värvar från Cagliari

IFK Göteborg har gjort Sebastian Erikssons flytt permanent efter ett halvårs lån.

Sebastian Eriksson är i IFK Göteborgs ägo från och med 1 juli, det bekräftar klubben på sin hemsida under måndagen. Man är väldigt glada över att ha kommit överens med Cagliari och kontraktet som Eriksson skrivit på sträcker sig över tre säsongen.

”Finns mer att ta av för mig”

– ”Det här är vad jag önskat och drömt om. Tiden sedan jag kom tillbaka har överträffat mina förväntningar. Jag trodde ärligt talat inte vi skulle få ihop truppen och laget så snabbt med tanke på alla nya spelare. Även för egen del och efter mina långa skadefrånvaro har det fungerat bättre än jag trodde. Sedan finns det mer att ta av för mig” säger spelaren själv till klubbens hemsida efter att det hela blivit offentligt.

Eriksson säger även att han är ser fram emot den kommande perioden där man spelar många matcher på kort tid.

– ”Jag tycker det syntes på några av oss i slutet av gårdagsmatchen mot Halmstad att det varit tajt mellan matcherna. Nu får vi ladda fram till måndag, då en ny intensiv period med matcher måndag (Djurgården), torsdag (Elfsborg) och söndag (Hammarby) väntar.

Obekräftad summa

Det har fortfarande inte kommit några rapporter om någon övergångssumma eller spelarens lön men klubbarna ska ha kommit överens om en summa som samtliga varit nöjda med. 2011 lånades svensken ut till Cagliari för att sedan göra en permanent klubb året därpå. I Italien blev det endast drygt 30 ligamatcher på en och en halv säsong och Eriksson väljer nu alltså att återvända till klubben som han kom till 2007.

SE ÄVEN: Officiellt: Spanske succéanfallaren till Porto

SE ÄVEN: Hyllningen: ”Depay kan bli som Cristiano”

SE ÄVEN: TOPP 10: Bästa reservmålvakterna 2014/2015

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply