bet365
bet365

Uppgifter: Manchester City vill sälja Joe Hart

bet365
Uppgifter: Manchester City vill sälja Joe Hart

Kan reducera summan på grund av ikonens historia

Manchester City kan låta klubblegenden Joe Hart lämna klubben för en reducerat transfersumma, som ett tack, på grund av målvaktens historia i klubben som sträcker sig över tio år.

Manchester City lät sin etablerade och erfarne målvakt Joe Hart lämna under sommarens transferfönster. Det rörde sig om en låneaffär till den italienska klubben Torino som sträcker sig över säsongen och Hart har mottagits med öppna armar. Anledningen till att Hart fick lämna Ethiad var på grund av den nye tränaren Pep Guardiola som kom in. Den spanske tränaren har en väldigt bestämd bild av vad för slags spelare han vill ha i sitt lag och den engelske målvaktens spelstil passade inte den före detta Bayern Münchentränaren.

Istället tog han in Claudio Bravo från Barcelona, då den chilenske målvakten har en helt annan spelstil som bättre passar till Guardiolas spelplan. Detta gjorde att Hart blev utlämnad i klubben och var tvungen att söka sig en ny, med valet som slutligen föll på Torino.

Nu rapporterar engelska The Sun att Manchester City kan komma att vara villiga att sälja Hart nästa säsong, och låta den ikoniske trotjänaren lämna klubben för ett reducerat pris. Dels på hans transfersumma såväl som en saftig summa för att lämna klubben. Målvakten har tre år kvar på sitt kontrakt som ligger på runt 120 000 pund i veckan.

En källa i klubben skall ha sagt till tidningen att klubben är villiga att betala för att få bort målvakten från klubben och ur hans kontrakt. De kan tänka sig att betala halva hans lön för de nästkommande 12 månaderna och skall även vara beredda att sänka hans pris, för att kunna få honom såld. Båda parterna skall komma förvånansvärt bra överrens i diskussionerna.

Den före detta Birminghamstjärnan Hart kom till Manchester City från Shrewsbury för 1,5 miljoner pund 2006 och 29åringen hann komma upp i 266 matcher för klubben under tio säsonger.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply