Torino erbjuder Joe Hart femårskontrakt

Lånet till Torino kan bli permanent för Joe Hart

Joe Hart fick kalla handen av Pep Guardiola när spanjoren tog över Manchester City. Istället lånades Hart ut till Torino och han har varit så pass bra att Torino redan vill erbjuda Hart ett femårskontrakt.

Manchester City lät sin etablerade och erfarne målvakt Joe Hart lämna under sommarens transferfönster. Det rörde sig om en låneaffär till den italienska klubben Torino som sträcker sig över säsongen och Hart har mottagits med öppna armar. På planen har han fått oerhört mycket beröm redan, inte minst efter 3-1-segern mot Roma senast.

Anledningen till att Hart fick lämna Ethiad var på grund av den nye tränaren Pep Guardiola som kom in. Guardiola var inte nöjd med Harts attityd och hans senaste prestationer, därför köpte man in Claudio Bravo och lånade ut Hart. Det kan också bli så att Hart försvinner för gott då Torino vill erbjuda engelsmannen ett femårskontrakt.

Halverar sin lön

Om Hart och Manchester City beslutar sig för att dela på sig så kommer Harts lön halveras. Torino har inte samma ekonomiska resurser som Manchester City och enligt Tuttosport så skulle den nya lönen vara 2 miljoner euro per säsong, cirka hälften av hans nuvarande lön i Manchester City.

Harts kontrakt med Man City sträcker sig till och med juni 2019.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply