Tianjin Quanjian går in för Andrea Belotti

Tianjin Quanjian går in för Andrea Belotti

Arsenal vill också åt italienaren

Torinos unge och mycket lovande anfallare Andrea Belotti, med 15 mål till sitt namn på 20 matcher, har jagats av Arsenal under en längre tid men kan nu snappas upp av kinesiska Tianjin Quanjian, som erbjuder trippelt i lön för anfallarens del.

Andrea Belotti är ett namn som har varit på mångas läppar under hösten, då den blott 23-årige anfallaren lyckats bidraga med 15 mål på 20 matcher för Serie A-klubben Torino, mycket imponerande siffror som har fått flera europeiska storklubbar att vrida på huvudena. Den italienske anfallarens karriär har tagit ett stor språng sedan striker kom från US Palermo till Torino sommaren 2015 för 8,4 miljoner euro enligt Transfermarkt.

Kinesiska Tianjin Quanjian, med Belottis landsman Fabio Cannavaro som tränare, har anmält sitt intresse för 23-åringen skriver Goal. Sedan tidigare har Londonklubben Arsenal varit väldigt intresserade av anfallaren och har varit nära på att punga ut enorma summor för strikerns underskrift, men ännu har inget konkret hänt. Torino uppger dock att ett bud har kommit in, men de har hemlighållit vilka det är som har lagt budet eller hur mycket det ligger på, men Belottis agent har uttalat sig och sagt att även ett bud på 65 miljoner euro inte kommer vara nog för att få anfallarens signatur.

Belotti har en utköpsklausul på 100 miljoner euro, vilket kommer bli svårt för många klubbar att betala, men de kinesiska klubbarna i kinesiska superligan har pengahögar i de storlekarna. Uppgifter menar på att anfallaren kan komma att tjäna 15 miljoner euro per säsong, vilket är mer än tredubbelt så mycket som han tjänar nu.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply