Pogbas prislapp: 1,5 miljard kronor

Pogbas prislapp: 1,5 miljard kronor

Får betala över 1,5 miljard kronor för mittfältaren

Paul Pogba ryktas kunna lämna Juventus den här sommaren. Fransmannens prisslapp? 160 miljoner euro.

Om man vill signera den 23-årige Juventus-mittfältaren i sommar kommer det vara nödvändigt att ta upp den stora plånboken. Enligt italienska Gazzetta dello Sport kommer Turin-klubben inte att släppa sin stjärnspelare för under 160 miljoner euro, motsvarande över 1,5 miljard kronor.

En klubb som dock ryktas vara intresserade av både spelaren samt att betala den enorma övergångssumman är Real Madrid. Interna källor i klubben har tidigare sagt att den uruguayanske mittbacken José Gimenez ska ligga högst upp på Zidenie Zidanes önskelista. Men då Atlético Madrid och Gimenez tydligt förnekat att en övergång är möjlig har ”Los Blancos” tänkt om.

Nytt försök på Pogba

Istället verkar nu alltså Real Madrid vilja göra ett nytt försök på att värva Paul Pogba, precis som man försökte göra under sommaren 2015. Nu uppger dock spansk media att fransmannen är mer angelägen att flytta.

– Han har redan vunnit allt i Italien. Den här säsongen blev han dessutom historisk med sitt Juventus då de nu vunnit fyra ligatitlar i rad, något inget annat lag i Serie A lyckats med tidigare, skriver Marca.

Däremot poängterar den spanska tidningen att Pogba är ute efter en tung europeisk titel nu, alltså Champions League. Och en klubb som bevisligen kan vinna den turneringen är Real Madrid. Den spanska jätten vann både säsongen 2012/13 och 2015/16.

Paul Pogba spelar just nu EM för sitt Frankrike där värdnationen spelat ihop sex poäng på två matcher, även om spelet i sitt inte har övertygat fullt ut.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply