Parma i konkurs – får starta om i Serie D

bet365

Parmas skulder tvingar ner storklubben i amatörfotbollen

Hela säsongen var en stor misär för Parma som tappert försökte rädda sig kvar trots en korrupt ledning och extrema skulder. Under måndagen bekräftades det att Parma får börja om i Serie D.

Parma är en av Italiens klassiska klubbar. Under 1990-talet hade man sin främsta period då man ständigt befann sig i toppen av Serie A samtidigt som man var framgångsrika i UEFA Cupen, inte minst med två segrar i cupen 1995 och 1999. Man tog även tre Coppa Italia-titlar mellan 1992 och 2002 och man han utöver det med en Cupvinnarcuptitel år 1993. 1990-talet var alltså Parma inte bara en av Italiens största klubbar, utan man var även en maktfaktor i Europa med Tomas Brolin i spetsen bland spelarna. Nu står det tragiskt nog klart att Parma tvångsdegraderas ned till Serie D.

Parma fick chansen av det italienska fotbollsförbundet att rädda sin Serie B-licens om man lyckades betala av de mest akuta skulderna och om man lyckades tillträda en ny ägare efter säsongens slut för en  månad sedan. Det italienska förbundet bekräftade under måndagen att Parma inte hade lyckats med detta och att klubben får börja om i Serie D, alltså bakom Serie A, Serie B och Serie C.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply