Uppgifter: Hiljemark jagas av Serie A-klubbar

U21-stjärnan kan lämna Eredivisie för spel i Italien

Efter succén i U21-EM ser nu Oscar Hiljemark ut att lämna Eredivisie och PSV Eindhoven för spel i Serie A.

Under den gångna säsongen pratades det mycket om Oscar Hiljemark i Holland då svensken stod för flera fina insatser i PSV Eindhoven under den senaste säsongen. Tillsammans med matcherna i U21-EM har flera klubbar från framför allt Italien hör av som och vill köpa spelaren vars kontrakt med PSV går ut 30 juni 2017.

Hiljemark lämnade Elfsborg för PSV i januari 2013 och nu ser det ut att bli ännu en flytt för svensken som kan komma att bli lagkamrat med Robin Quaison som tidigare spelat i AIK. Några av de klubbar som är intresserade av Hiljemark är Genoa och Sassuolo som även tidigare uttryckt sin vilja att köpa loss svensken. Nu rapporterar Solocalcio.se att även Palermo ska vara villiga att värva svensken inför den kommande säsongen för att förstärka mittfältet.

 Flera U21-stjärnor kan byta klubb

Det är inte bara Oscar Hiljemark som kan komma att byta klubb, Alexander Milosevic ryktas vara på väg till England och Oscar Lewicki jagas även han av flera klubbar runt om i Europa. Den sistnämnde har dock sagt att han inte tänker på något annat än Malmö FF och att han inte har några tankar på stanna. En spelare som länge ryktats vara på väg bort från Allsvenskan är Filip Helander som framför allt har intressanter i Grekland men spelaren själv är osäker på om han vill flytta, bland annat på grund av landets ekonomiska situation. 

Ett av de största namnen från ungdomsturneringen är Patrik Carlgren som även han ser ut att lämna Allsvenskan inom en snar framtid. Straffhjälten fick många blickar riktade mot sig när han motade två straffar i finalen mot Portugal och var en av de avgörande spelarna i finalen där Sverige tillslut kunde bärga hem guldet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365