Sveriges trupp mot Moldavien, EM-kvalet

Sveriges EM-kvaltrupp mot Moldavien, EM-kvalet 2016

Sveriges trupp mot Moldavien är nu fastställd. Den svenska truppen mot Moldavien inför EM-kvalmatchen släpptes den 2 oktober 2015. Sveriges EM-kvaltrupp mot Moldavien innehöll några positiva överraskningar. Hamréns trupp mot Moldavien innehåller U21-spelare från sommaren U21-EM där U21-guldhjältarna slutligen vann U21-EM.

Erik Hamrén presenterade Sveriges EM-kvaltrupp mot Moldavien och Liechtenstein vilka är de avgörande slutliga EM-kvalmatcherna för Sveriges del i EM-kvalets grupp G.

Erik Hamrén var inte nöjd med landslagets tidigare prestationer

Erik Hamrén var inte nöjd med herrlandslagets insatser mot vare sig Österrike eller Ryssland senast. Missnöjet har föranlett till att Hamrén nu har stuvat om truppen mot Moldavien och Liechtenstein.

Guidetti och Helander med i EM-kvaltruppen mot Moldavien

Det var nästan väntat att det skulle ske förändringar efter förlusterna mot Österrike och Ryssland. Det var även väntat att Sveriges start trupp mot Liechtenstein och Moldavien skulle innehålla några nya spelare. Nu när truppen är spikat så är tydligt att det blir en mer offensiv spelartrupp mot Moldavien och Liechtenstein.

Sveriges trupp mot Moldavien

John Guidetti och Filip Helander är uttagna till EM-kvaltruppen mot Moldavien och Liechtenstein. Däremot så blev inte Oscar Hiljemark uttagen till Sveriges trupp mot Moldavien och Liechtenstein.

I intervju med Radiosporten sade Erik Hamrén att han ansåg att John Guidetti har för lite speltid än för att vara riktigt konkurrenskraftig. Men han har sagt det tidigare, han tror på John. Tar han chansen i sitt klubblag så kommer han få chansen här. Vidare sade han att han just nu ser honom som en joker, sedan kan han ändra sig under samlingen. Hamrén ser honom som en spelare som är skicklig på att komma in och göra mål, även om han bara får en kvart.

På frågan varför Oscar Hiljemark inte blev uttagen till truppen, sade Hamrén till Radiosporten, att han ansåg att det var glädjande att Oscar Hiljemark fått speltid i Palermo men att det för tillfället finns andra spelare som är bättre i truppen nu.

Erik Hamrén, presskonferensen från SVT Play

Hela Sveriges trupp mot Moldavien

Målvakter: Andreas Isaksson, Kristoffer Nordfeldt, Robin Olsen

Försvarare: Mikael Antonsson, Pierre Bengtsson, Andreas Granqvist, Mikael Lustig, Filip Helander, Martin Olsson, Sebastian Larsson

Mittfältare/anfallare: Marcus Berg, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Emil Forsberg, John Guidetti, Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Oscar Lewicki, Isaac Kiese Thelin, Ola Toivonen
Pontus Wernbloom, Erkan Zengin, Abdul Khalili

Här kan du se Hamréns trupp mot Moldavien sist lagen möttes.

Vem visar Sverige vs Moldavien?

För dig som inte ska se Sverige-Moldavien matchen live och undrar vart matchen sänds på TV och vilken kanal så behöver du inte söka mer. Sverige-Moldavien matchen visas på kanal 5 helt gratis. Liechtenstein-Sverige visas också på kanal 5 den 9 oktober. Här kan du läsa mer om Liechtenstein-Sverige på TV.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply