• Error, no group ID set! Check your syntax!

Sveriges trupp mot Liechtenstein, EM-kvalet 2016

Sveriges trupp mot Liechtenstein, EM-kvalet 2016

Sveriges EM-kvaltrupp mot Liechtenstein, EM-kvalet 2016

Sveriges trupp mot Liechtenstein är nu släppt. Den svenska truppen mot ödesmatchen Liechtenstein släpptes idag och Hamréns trupp innehåller en del positiva överraskningar, bland annat fem spelare från sommarens guldlag i U21-EM.

Idag klockan 11 inledes presskonferensen där Erik Hamrén presenterade Sveriges trupp mot Liechtenstein och Moldavien vilka är de avslutande EM-kvalmatcherna för Sveriges del i EM-kvalets grupp G.

Erik Hamrén var inte nöjd med tidigare prestationer

Det var klart att Erik Hamrén inte var nöjd med prestationerna mot vare sig Österrike eller Ryssland senast. Med en Zlatan Ibrahimovic som fick gå av på grund av skada i bortaförlusten mot Ryssland och flera andra svaga prestationer under matcherna så flaggade Hamrén med att det skulle bli ändringar i truppen mot Liechtenstein och Moldavien.

Guidetti och Helander med i EM-kvaltruppen

Baserat på Sveriges trupp mot Österrike och Sveriges trupp mot Ryssland och förlusterna så var det väntat att Sveriges start trupp mot Liechtenstein och Moldavien skulle innehålla en del ändringar samt att Hamrén skulle satsa på en mer offensiv trupp mot Liechtenstein.

Sveriges start trupp mot Liechtenstein

John Guidetti och Filip Helander är med i EM-kvaltruppen mot Liechtenstein och Moldavien.

– Guidetti har egenskaper som är väldigt spännande, även om han inte fått så mycket speltid i klubben ännu. Han känns som en spännande joker, säger förbundskapten Erik Hamrén.

John Guidetti är alltså med i truppen mot Liechtenstein och Moldavien, precis som mittbacken Filip Helander från Verona. Däremot är inte Oscar Hiljemark med i Sveriges trupp mot Liechtenstein och Moldavien.

– Han har fått speltid i Palermo och det är glädjande. Men jag tycker det finns andra som är bättre i truppen nu, säger Hamrén.

Hela Sveriges trupp mot Liechtenstein – här är truppen!

Målvakter:

Andreas Isaksson
Kristoffer Nordfeldt
Robin Olsen

Försvarare:
Mikael Antonsson
Pierre Bengtsson
Andreas Granqvist
Mikael Lustig
Filip Helander
Martin Olsson
Sebastian Larsson

Mittfältare/anfallare:
Marcus Berg
Jimmy Durmaz
Albin Ekdal
Emil Forsberg
John Guidetti
Zlatan Ibrahimovic
Kim Källström
Oscar Lewicki
Isaac Kiese Thelin
Ola Toivonen
Pontus Wernbloom
Erkan Zengin
Abdul Khalili

Vem visar Liechtenstein vs Sverige?

För dig som inte ska se matchen live och undrar vart matchen sänds på TV. Liechtenstein-Sverige matchen visas på kanal 5 helt gratis.

Se presskonferensen på SVT Play

Presskonferensen kan även följas i bland annat på SVT Play

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply