Officiellt: Oscar Hiljemark lämnar Palermo

Lämnar utslagningshotade Serie A-klubben – klar för konkurrent

Det går trögt för Palermo den här säsongen. Nyligen bytte de tränare för fjärde gången den här säsongen, och nu blir de av med sin svenske mittfältare då Hiljemark officiellt har lämnat klubben.

Det har ryktats flitigt kring den svenske mittfältaren Oscar Hiljemarks framtid. Svensken, som haft det tufft den här säsongen, har ändå varit en av de bättre spelarna i Palermo som i år är nära på att trilla ur den högsta divisionen i Italien.

Efter att ha kopplats ihop med bland annat Dinamo Kiev från Ukraina är det nu klart att Hiljemark stannar i Serie A – men inte i Palermo.

Går till konkurrenten

Istället lämnar han för Serie A-konkurrenten Genoa. Klubben från de norra delarna av Italien har inte heller haft den bästa av sina säsonger, men är ändå på säker mark – och med med marginal. Det är tre lag just som praktiskt taget redan är utslagna, och ett av dessa är Palermo. De ligger nämligen elva poäng efter Empoli som just nu innehåller den sista, säkra platsen i Serie A.

Förutom att de ligger näst sist i ligan har de även tvingats byta tränare. Diego Lopez skrev under dagen på ett nytt kontrakt och blir klubbens fjärde tränare den här säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply