Officiellt: Hiljemark till Palermo

Succémannen från U21-EM byter klubb

Oscar Hiljemark var lagkapten i det svenska U21-landslaget som tog EM-guld i Tjeckien tidigare i sommar. Nu står det klart att han lämnar PSV Eindhoven för Palermo.

Det svenska U21-landslaget bjöd på en fullständig bragd i sommarens EM-turnering i Tjeckien. Det var en skräll att de ens tog sig vidare till huvudturneringen, men väl där fortsatte de att förvåna fotbolls-Europa genom att först gå vidare från ”Dödens grupp” och sedan vinna hela mästerskapet efter straffar mot Portugal i finalen.

Gislaved-sonen Oscar Hiljemark, 23, var en av nyckelspelarna i det svenska guldlaget (spelade varenda sekund och var dessutom lagkapten). Och det verkar som att mittfältarens prestationer i U21-EM är en starkt bidragande orsak till att han nu har hittat en ny klubb.

Skrivit på för fyra år med Palermo

Under måndagskvällen presenterades han på Palermos officiella hemsida som deras senaste nyförvärv, vilket innebär att han flyttar från PSV Eindhoven efter två och ett halvt år i klubben. Hiljemark har skrivit på ett fyraårskontrakt med Serie A-klubben och lämnar därmed holländska Eredivisie efter sammanlagt 65 matcher.

Innan flytten till PSV representerade 23-åringen Elfsborg, en klubb han kom till 2008 när han lämnade moderklubben Gislaveds IS.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365