Uppgifter: Arsenal efter Dries Mertens

Uppgifter Arsenal efter Dries Mertens

Lyckades inte i år

Arsenal hade ögonen på Napolis Dries Mertens under sommarens transferfönster, men belgaren skrev på nytt kontrakt med Napoli, Arsene Wenger har dock inte gett upp på anfallaren och kan aktivera Mertens utköpsklausul nästa sommar.

Arsenal är ständigt på jakt efter nya spelare att uppdatera laget med. Speciellt då flera av deras framstående spelare likt Alexis Sanchez och Mesut Özil ännu inte har skrivit på nya kontrakt och vars framtider ser osäkra ut. En spelare som tränare Arsene Wenger uppges haft sina ögon på är Napolis anfallsstjärna Drier Mertens, detta skriver italienska Calciomercato.

Wenger skall se Mertens som en ersättare till Sanchez och belgaren, som förra säsongen gjorde 34 mål över alla turneringar, är hett eftertraktad av Londonklubben.

Den 30-årige anfallaren skrev tidigare i somras på ett nytt kontrakt med Napoli, som sträcker sig till juni 2020, vilket kan försvåra en eventuell affär för Wenger som inte var snabb nog. Men Mertens har en utköpsklausul i sitt kontrakt, som ligger på 26,5 miljoner pund, som kan aktiveras från och med 2018.

Martens har redan dragit igång den nya säsongen med buller och bång, och har bidragit med sex mål på fem matcher i den italienska högstaligan.

Arsenal har tidigare också ryktats vara nära andra toppanfallare som Riyad Mahrez, Juan Cuadrado och Thomas Lemar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply