Uppgifter: Ännu en italiensk toppklubb in i Salah-dramat

Precis när man hade trott att Mohamed Salah-sagan nått sitt slut så kommer en ny vändning – Napoli in i dramat

Mohamed Salah är en av sommarens största snackisar. Egyptiern har tackat nej till att förlänga sitt lån med Fiorentina och närmar sig istället ”Violas” konkurrenter.

Chelseas Mohamed Salah kom aldrig riktigt till rätta hos dem kungsblå och hamnade totalt under isen. Men efter en halvsäsongs utlåning till Serie A-klubben Fiorentina där egyptiern mäktade med mer än ett dussin mål och flera assister har Salah blivit till en av sommarens huvudpersoner – men fortfaran icke önskvärd av Chelsea.

Tackade nej

Efter succé-lånet ville Fiorentina förlänga lånet av egyptiern även över nästa säsong. Men Salah tackade nej till erbjudandet och kort därefter gick spelarens agent ut och sade att hans klient istället ska till ligakonkurrenten Inter. Något som har upprört Fiorentina som kräver att Chelsea inte säljer till någon annan italiensk klubb. Serie A-tvåan kräver också att Chelsea betalar tillbaka låneavgiften som Fiorentina betalade för halvsäsongen samt att man ersätter klubben för att ha ökat 23-åringens värde.

Napoli in i dramat

Som det ser ut blir det inget Inter för Mohamed Salah. Dock är ännu en ligakonkurrent närmast yttern. På sistone har AS Roma ryktats flitigt ihop med spelaren och en affär uppges vara väldigt nära. Men nu rapporterar den högaktade Sky-journalisten, Gianluca Di Marzio, att en fjärde italiensk klubb ger sig in i dramat. Enligt Di Marzio hoppas SSC Napoli kunna kapa affären och har redan laddat upp med ett par bud till dem engelska mästarna.

Enligt Di Marzio rör det sig om ett bud som inkluderar colombianen Camilo Zuniga till Fiorentina i hopp om att dem ska lägga ner sin dispyt med Chelsea. Ett annat alternativt uppges vara 22 miljoner euro plus 2 euro i bonusar för egyptierns tjänster. Dock menar Di Marzio att Roma ännu är i förarsätet.

Från iskall till stekhet

Mohamed Salahs Chelsea-karriär har inte varit något vidare och kommer nog inte att bli något heller. Egyptiern kom från Basel för drygt 13 miljoner euro under vinter-fönstret 2014. Ett värde som föll hopplöst i ett år för att sedan peka spikrakt uppåt sex månader senare. Salahs kontrakt med Premier League-mästarna sträcker sig till sommaren 2019 men tränare José Mourinho har redan bekräftat att spelaren inte kommer att bära Chelsea-tröjan nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply