Officiellt: Napoli värvar Arkadiusz Milik

Arkadiusz Milik ersätter Gonzalo Higuain i Napoli

Napoli har tappat Gonzalo Higuain till Juventus. I går kväll stod det klart att man ersätter skyttekungen med Arkadiusz Milik från Ajax.

Gonzalo Higuain hade en strålande säsong i Napoli, där han slog rekord för flest gjorda mål i Serie A på en säsong med sina 36 fullträffar på 35 matcher. Argentinarens framgångar på San Paolo-stadion gick inte obemärkt förbi, och i förra veckan stod det klart att han lämnar för spel hos ligakonkurrenten Juventus. Den italienska storklubben har sedan dess jagat ersättare till Higuain, som under gårdagen kunde presenteras.

Ersätter med polsk landslagsman

Inför Napolis vänskapsmöte med Nice igår kväll (3-0) presenterade man den officiella truppen kommande säsong. Sist ropade man ut Arkadiusz Milik från Ajax – till publikens stora jubel. Anfallaren uppges ha varit aktuell för Serie A-tvåan under en längre tid, och befann sig i Neapel för sin läkarundersökning innan allt kunde offentliggöras. Få detaljer kring övergången har hittills läckt ut, men enligt Daily Mail ska prissumman ha landat på omkring 30 miljoner pund.

– Det är en ära att bli en del av Napoli med dess fantastiska fans fyllda av passion, det är en stor klubb med en fin historia. Jag vill göra klubbens supportrar glada, sa 22-åringen i ett uttalande till F-MG media.

Förra säsongen stod Milik för 21 mål och åtta målgivande passningar på 31 matcher i holländska ligan. Under sommarens EM-slutspel i Frankrike var han en given anfallskollega till världsstjärnan Robert Lewandowski.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply