LISTA: Fem världsstjärnor som aldrig lyckades vinna Copa América

Spelarna som aldrig har vunnit Copa América – vilka spelare har aldrig lyckats vinna Copa América?

Natten den 20 juni, klockan 03.00 svensk tid, sparkar Copa América igång. Det är startskottet för en fantastisk fotbollssommar, där senare även EM i Tyskland och OS i Paris kommer att börja. Det här är även ett väldigt speciellt år för Copa América, då fotbollsvärldens äldsta landslagsturnering, arrangeras i USA för andra gången på kort tid. Detta är Copa América och år 2024 kommer turneringen att spelas i USA. Turneringen kommer även i år att innehålla 16 lag från hela den Amerikanska kontinenten och samtliga lag har tagit ut sina spelartrupper.

När turneringen börjar kommer ett antal spelare försöka att vinna Copa América för första gången. Stora spelare som Lionel Messi, Sergio Agüero och James Rodríguez vill ta hem sina första segrar i turneringen. Misslyckas de med det i år kommer de kanske att lyckas någon annan gång, och nästa chans ges i Brasilien år 2019. Men om de skulle avsluta sina karriärer utan att ha vunnit Copa América är de inte ensamma. Några av fotbollshistoriens allra största spelare misslyckades nämligen med att vinna denna turnering. Detta är Fem Världsstjärnor som aldrig lyckades vinna Copa América. Se och spela på fotboll =>

Spelarna som aldrig har vunnit Copa América - vilka spelare har aldrig lyckats vinna Copa América?

Några av världens bästa lyckades aldrig vinna Copa América

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat Den bästa elvan i EM 2024 på förhand och lag som varit i Champions League-final flest gånger. Innan ni tittar på de listorna rekommenderar vi att ni först tar en titt på de fem världsstjärnor som under sin aktiva karriär aldrig lyckades vinna Copa América. Se och spela på fotboll =>

Mer info om Copa América:

Ifall du vill se Copa America 2024 på svensk TV så är det Viaplay som gäller. Du kan även kolla på Copa America live stream gratis online hos Unibet TV.

Copa América 2024 Spelschema

Samtliga spelarenor i Copa América 2024

5. Javier Zanetti

Javier Zanetti anses vara en av de största spelarna i Inters och Serie As historia. Under sin aktiva karriär vann argentinaren väldigt mycket. En Champions League-titel, fem Serie A-titlar och fyra Coppa Italia-titlar. Dessvärre lyckades Zanetti aldrig vinna någon stor titel med det argentinska landslaget. Två gånger var han en hårsmån från att vinna Copa América med sitt landslag, men båda gångerna förlorade man mot rivalen Brasilien i finalen. Zanetti lyckades dessutom aldrig vinna VM

4. Sócrates

Sócrates anses vara en av de allra bästa spelarna som Brasilien någonsin har fått fram. Han var en del av det legendariska brasilianska laget som spelade i VM 1982 i Spanien, som många anser är det bästa upplagan som nationen någonsin har fått fram. Trots detta lyckades Sócrates aldrig vinna varken VM eller Copa América. Som närmast kom han 1983Brasilien förlorade mot Uruguay i finalen. 1979 kom han och Brasilien trea, samtidigt som att Paraguay vann.

3. Garrincha

Precis som Sócrates anses även Garrincha som en av de bästa brasilianska spelare genom tiderna. Han var en av de stora stjärnorna i det lag som vann VM 1958 i Sverige och VM 1962 i Chile. Garrincha hamnade lite i skymundan av Pelé, men ses än idag som en av de bästa på att dribbla av sin motståndare i den brasilianska fotbollshistorien. Trots att han vann VM två gånger lyckades Garrincha aldrig vinna Copa América med sitt landslag.

2. Diego Maradona

Många fotbollsälskare ser Diego Maradona som den bästa fotbollsspelaren genom alla tider. Under sin aktiva karriär vann argentinaren det mesta som man kan vinna inom sporten. 1986 vann han VM med det argentinska landslaget, en turnering där många anser att Argentina inte hade kommit långt utan Maradona i laget. På klubblagsnivå vann Maradona också mycket. Två Serie A-titlar, en Coppa Italia-titel och en triumf i Uefacupen med Napoli och bland annat en spanska cuptitel i Barcelona. Trots alla framgångar vann aldrig Maradona Copa América med Argentina.

Spelarna som aldrig har vunnit Copa América

1. Pelé

Precis som för Diego Maradona anser många att Pelé är den största fotbollsspelaren i historien. Han är den enda spelaren som har vunnit VM tre gånger, 1958 i Sverige, 1962 i Chile och 1970 i Mexiko. Han var en del av en av Brasiliens alla bästa generationer, där han och Garrincha var de stora stjärnorna. Trots detta lyckades Pelé aldrig vinna Copa América.

Ifall du vill se Copa America 2024 på svensk TV så är det Viaplay som gäller. Du kan även kolla på Copa America live stream gratis online hos Unibet TV. Se och spela på fotboll =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365